10 adet ceviz 1 kilogram geliyor

10 adet ceviz 1 kilogram geliyor

Şaphane’de ceviz hasadına başlanırken fiyatların yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürüyor.Şaphane’de havaların soğumaya başlaması ile birlikte ceviz hasadına başlandı. Hasadın Ekim ayının sonuna...

Şaphane’de ceviz hasadına başlanırken fiyatların yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Şaphane’de havaların soğumaya başlaması ile birlikte ceviz hasadına başlandı. Hasadın Ekim ayının sonuna kadar sürmesi beklenirken cevizin kilosunun bu sene 30 TL’ye kadar çıkması üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Vişne ve kirazın para etmediğini ifade eden üreticiler, artık cevize daha fazla yöneleceklerini söylerken, ceviz hasadının da vişne ve kiraza göre daha kolay olduğunu belirttiler.

Cevizin kilogram fiyatının bu sene 30 TL olmasının kendilerini çok sevindirdiğini dile getiren üretici Şaban Bilge, “Ceviz ağaçlarıma aşıladığım Yalova cevizinden verim almaya başladım. Tanesi 100 gram gelen bu cevizin 10 tanesi 1 kilogram geliyor. Bu yıl don olayı olmasına rağmen verim almayı başardım. Özellikle Yalova cevizinin bölgede uyumlu şekilde verimli olması beni çok sevindirdi. Hedefim tüm ceviz ağaçlarımı Yalova cevizi ile aşılamak ve kısa zamanda verimi yükseltmek. Ceviz üretimi vişne ve kirazdan çok daha karlı’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.