Şerif KUTLUDAĞ

Şerif KUTLUDAĞ

100. yıla en güzel armağan

(Kadın Voleybolcularımız DÜNYA ŞAMPİYONU)

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kuruluşunun 100. Yılını yaşadığımız süreçte Kadın Voleybol Millî Takımımızın elde ettiği Milletler Kupası Şampiyonluğu Atatürk ve silah arkadaşlarına; şehit, gazi ve o dönemin sıkıntısını yaşayan bütün geçmişlerimize adanan, sporda elde edilen en büyük başarıdır bu şampiyonluk.

2018 yılında ligi 2.likle tamamlayan Filenin Sultanları, 2021’de 3. , 2019 ve 2022 yıllarında ise 4. olmuştu.100. Yılda, Amerika’da yapılan şampiyonada ABD’yi de yendikten sonra son olarak 16 Temmuzu 17 Temmuza bağlayan gece ÇİN’i 3-1 yenerek elde edilen çok anlamlı bir şampiyonluk… “Üstelik de Erik Dalı” oyun havasıyla…

Bu “Erik Dalı” tercihi bir dünya şampiyonluğu kadar önemli bir konu: Çünkü, ülkemizde en küçük bir toplantının bile yabancı müzikle başlatıldığı bir eziklik duygusuna karşı elde edilen Milletler Kupası şampiyonluğu sevincini ve neşesini bilmem ne müzikleri yerine bizim duygu dünyamızın güzelliğini “Erik Dalı”nı ABD’de dünyaya dinletmek de müthiş bir mesajdı hem içimizdeki yabancı hayranlarına karşı hem de dünyaya karşı.

Şimdi ben medya ve sosyal medyadan derlediğim başlıklar ve cümlelerle ülke geneline yayılan sevincin yansımalarını takdim etmek istiyorum siz değerli okurlarıma:

“Filenin Sultanları Dünyanın =1= numarası “100’ÜNCÜ YILDA ATATÜRK KIZLARI” -Hürriyet (100. YILDA… yazmak yeterliydi.)

100. YILDA DÜNYANIN 1 NUMARASIYIZ -Sabah

Erkeklerin yapamadığını Filenin Sultanları yaptı. Milletler Ligi Şampiyonu oldu. İŞTE CUMHURİYET KADINLARI -Sözcü

Cumhuriyetin altın kızları -Cumhuriyet

DÜNYAYA ERİK DALI OYNATTILAR –Türkiye

SULTANLARDAN TARİHİ ZAFER – Şampiyonluğu Erik Dalı ile kutladılar –Yeni Şafak

SULTANLAR ZİRVEDE –Akşam

Atatürk’ün kızları dünyanın 1 NUMARASI 100. YILIN SULTANLARI Acıda da Sevinçte de beraberiz. Milliyet

DÜNYANIN SULTANLARI – Türkgün

Milletler Ligi’nde Şampiyon Filenin Sultanları ALTIN KIZLAR –Yeniçağ

Erik Dalı ile kutladılar DÜNYANIN ZİRVESİNDEYİZ –Posta

KADINLARIMIZ ZİRVEDE – Aydınlık

SULTANS OF THE WORLD –Akşam

Cumhuriyet’in Kızları, Türkiye’nin Gururları TARİH YAZDILAR –Fanatik

TÜRK DESTANI –Fotomaç

Şimdide sosyal medyadan örnekler:

“Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Mustafa Kemal ATATÜRK’ten alıntı ile bir çok kez…

TRT spikeri: -''Şampiyonluğu ilk olarak kime armağan etmek istiyorsunuz?

- İlkin Aydın: -''Nasıl bir soru bu? Biz Türk kadınını çok iyi temsil ettiğimizi zaten söylüyoruz. Bu da bizim onlara armağanımız olsun.''

“Cumhuriyet değerleri ile yaşamın içinde ülkesini zirveye taşıyan Türk kadınlarından 100. yıl armağanı”

“Bum bum bum ça ça ça! --- Bum bum bum bum bum bu işte!”

“Bu kupa da ülkemiz kadınlarını küçük gören ve onları eve hapsetmeye yeltenenlere, kızlar ayrı erkekler ayrı okusun diyenlere…”

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 2023 FIVB Milletler Ligi Şampiyonlu olarak bu gururu bizlere yaşattığınız için !!!”

“Aslanın dişisi erkeği olmaz,aslan aslandır. Milletler ligi şampiyonu Türkiye. Teşekkürler filenin sultanı aslan kızlarım benim.”

MİLLETÇE MUTLULUKLAR YAŞAMAYA İHTİYACIMIZ VARDI. “

Prof. Dr. Nurullah ÇETİN: “Türk soykırımcısı Çin’i eze eze yenerek şampiyon olan Türk Millî Kadın Voleybol Takımız, Doğu Türkistan Türklüğünün intikamını alarak istiklal işaret fişeğini atmışlardır. Kutluyoruz!..”

Ali YÖNTEM: Şampiyonuz… Türkiye 3 – 1 Çin 2200 Yıl sonra Çin Seddini aşmışızdır.

Türk kadının gücünü tüm dünyaya bir kez daha göstererek dünyanın 1️⃣ numarası oldular. Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık kızlar! #FileninSultanları Tebrikler …

ŞAMPİYON TÜRKİYE!

“Bu başarı, sadece sporda elde edilen bir başarı değildir. Birçok anlam ifade etmektedir. Hepimizi gururlandıran, Filenin Sultanlarını kutluyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!!”

“Halk olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz. Kısa süreliğine de olsa bu sıkıntılı günlerimizi aydınlatan kızlarımızı içtenlikle kutlarım.”

“Bu kızlar çok güzel işler yapıyorlar...! “Türkiye’nin aydınlık yüzü.”

“İnanç ve Zaferin en güzel resmi. “

A Milli Kadın Voleybol Takımımızı yürekten kutluyor bize bu mutluluğu yaşatan tüm sporcu ve teknik ekibe teşekkür ediyoruz.

Böyle kötü günlerde, ülkemizde modern Türk kadınının neler başarabileceğini gösterip, mutluluk yaşattığınız için size çok teşekkür ediyoruz, güzel kızlarımız.

100.yılda Şampiyonluk ne güzel yakıştı. Teşekkürler filenin sultanları bu gururu yaşattığınız için sizi heyecanla gururla izlemek paha biçilmezdi..

Başarıyı kutlayan onca güzel sözden sonra bilmem ki başka söze gerek var mı!..

Sporun her dalında benzer başarılar için örnek olması dileğiyle… Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına en güzel ve en anlamlı armağanı verek kadın Voleybol Millî Takımımızı biz de gönülden kutluyoruz efendim…

GÜL/AYDIN… SEVGİLERİMİZLE…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.