110 Yaşındaki Ninenin Sosyal Yardım Çilesi

110 Yaşındaki Ninenin Sosyal Yardım Çilesi

Kuşadası'nda, yatalak hasta olan 110 yaşındaki bir kadın, sosyal yardım olarak devlet tarafından kendisine verilen 80 liralık ücreti alabilmek için her seferinde bankaya ambulansla gitmek zorunda kalıyor.

- Kuşadası'nda, yatalak hasta olan 110 yaşındaki bir kadın, sosyal yardım olarak devlet tarafından kendisine verilen 80 liralık ücreti alabilmek için her seferinde bankaya ambulansla gitmek zorunda kalıyor.

Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'nde oturan ve yatalak hasta olan 110 yaşındaki Zeliha Polat’a sosyal yardım olarak verilen 80 liralık ücreti alabilmesi için bankaya başvurması, birlikte yaşadığı kızı Döne Polat’ı isyan ettirdi. Durumlarını bankaya bildirdiklerini ancak bankadan parayı annesinden başkasının alamayacağının kendilerine iletildiğini kaydeden Döne Polat, yaşadıkları bu duruma çözüm bulamadıklarını ve bu nedenle her seferinde bankaya ambulansla gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yaşananlara bir anlam veremediğini kaydeden Polat, "Annem 110 yaşında yatalak bir hasta ve alt bezi için verilen paranın ödemesini bizzat kendisi bankaya gitmeden alamıyoruz. Bunun için her ay yatalak hastayı yatağından kaldırıp götürmek zorunda kalıyoruz. Hem annem hem de ben rezillik çekiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.