12. Uluslararası Bale Festivali, “Çalıkuşu” Balesi Başladı

12. Uluslararası Bale Festivali, “Çalıkuşu” Balesi Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 12. kez düzenlenen uluslararası bale festivali, Çalıkuşu isimli gösteri ile sanatseverlerle buluştu.

- Muğla’nın Bodrum ilçesinde 12. kez düzenlenen uluslararası bale festivali, Çalıkuşu isimli gösteri ile sanatseverlerle buluştu.

19 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, Türkiye’den ve dünyadan seçkin bale yapıtları ile 19 gün boyunca bale severlerle buluşacak. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde düzenlenen festivalde, 6 bale prodüksiyonu ve toplam 9 temsil ile unutulmaz anlar yaşanacak. Usta koreograf Merih Çimenciler tarafından, ünlü Çalıkuşu romanından baleye uyarlanan “Çalıkuşu”, çoğunluğu Türk müziği sazlarından oluşan bir orkestra tarafından canlı olarak icra edilen Geleneksel Türk Sanat Müziği eşliğinde Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin bir prodüksiyonu olarak sahnelendi. Yaklaşık bir saat süren “Çalıkuşu” balesi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Türk edebiyatında çığır açan büyük yazar Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eseri Çalıkuşu’nun dans ve müzikle yorumu 20 Temmuz Pazar akşamı da sanatseverlerle buluşacak.

Gösteri öncesi kısa bir konuşma yapan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’e birer plaket vererek teşekkür etti.

Geceye, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen, Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve eşi, ünlü oyuncu Filiz Akın ve eşi, Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç, eski Bakanlardan İmran Aykut ve yaklaşık 2 bin sanatsever katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.