13 Vurgun Dosyası Var

13 Vurgun Dosyası Var

Yeni Asır’ın ortaya çıkardığı Aydın’daki vurgun, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili dosyaların savcı incelemesinde olduğu öğrenildi. Bilirkişilerin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde operasyonlar yapılabileceği belirtiliyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve belediyenin sahibi olduğu AYBEL AŞ ile ilgili Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı gündeme taşıdığı vurgun, yolsuzluk ve usulsüzlük iddilarıyla ilgili 13 dosya bulunduğu öğrenildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı vurgun skandalında şirkete ait otopark, çöp ihalesi, Kent Meydanı, ekmek vurgununun da aralarında bulunduğu 13 dosyanın Aydın Cumhuriyet Savcılığı'nda KOM, terör, PDY ve FETÖ terör örgütü suçlarına bakan savcı tarafından inceleme altında olduğu ortaya çıktı. Savcılığın tayin ettiği ve edeceği bilirkişilerin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde bir çok operasyon yapılabileceği belirtiliyor.

Suç dosyası kabarık

Bünyesinde Halk Ekmek, otopark, teleferik, kafe restoran, Zincirli Han Oteli, köy kahveleri işletmeciliği bulunan AYBEL AŞ'nin ve Aydın Belediyesi'nin suç dosyası, kabarık çıktı. AYBEL AŞ adına Kuşadası'nda ve Aydın merkez olmak üzere beş ilçede toplanan otopark paralarının şirket hesabı yerine son dakikada haberler çıkınca geriye dönük kağıt imzalatarak mutemet yapılan Ahmet Murat Gök'ün hesabına yatırılmasıyla Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı vurgun skandalında, şirkete ait yaklaşık 80 bin lira geçmişte şirketin elektronik işlerini yapan Uğur Saydar'ın işyerindeki kasada çıkmıştı.

Deliller toplandı

Vurgunla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında AYBEL AŞ Genel Müdürü Muammer Şanlı, mutemet Ahmet Murat Gök ve Uğur Saydar gözaltına alınıp ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında el konulan doküman ve bilgisayar kasalarından elde edilen deliller ışığında savcılık suç dosyası hazırladı.

Operasyon ihtimali

Aynı şekilde AYBEL'in diğer faaliyetler kollarında da belediye şirketi olan kurumun evrak ve dökümanlarının incelendiğini ve bir çok hazırlanan evrakın aynen otopark vurgununda olduğu gibi inceleme ve mercek altına alındığı ve bu dosyaların da birer birer hazırlanarak savcılığa intikal ettirildiği ve tek tek incelemeye alındığı öğrenildi. Bunlardan birinin örneğinin ise 2014 yılında yapılan çöp ihalesi gibi incelenen ve hazırlanan dosyaların tamamlanmasının ardından savcılığın talimatıyla operasyon için düğmeye basılabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Vurgun ödülü

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Aydın Kent Meydanı ihalesine fesat karıştırıldığı suçlamasıyla Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yargılanan 11 kişi arasında bulunan üç kişi adeta ödüllendirildi. "İhaleye fesat karıştırma" davası süren "Aydın Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi" ile "Aydın Kent Meydanı Etrafındaki Binaların Cephelerinin Kaplanması ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi" ihalelerinde Harcama Sorumlusu, İhale Yetkilisi ve Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan Cengiz Süne, Başkan Çerçioğlu tarafından Aydın Su Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. İhale Komisyon Üyesi olan ve aynı davada yargılanan Sinan Yamen, Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı, kardeşi Ertuğrul Yamen ise İmar ve Planlama Daire Başkanı yapıldı. Kontrol Mühendisi olarak görev yaptığı için dava kapsamında yargılanan diğer isim olan Salih Eğerci ise Büyükşehir Belediyesi'nde Şube Müdürü oldu.(YENİ ASIR)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.