14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı ADÜ’de Başladı

14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı ADÜ’de Başladı

14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.Aydın’da 8-9 Ekim 2015 tarihleri boyunca devam edecek olan 14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplant...

14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Aydın’da 8-9 Ekim 2015 tarihleri boyunca devam edecek olan 14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde başladı. Ülke genelinden 38 üniversiteden katılımcının yer aldığı toplantının açılışına ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Yrd. Doç Dr. Yahya Çıkılı, Rektör Yard. Prof Dr.Recai Tunca, Adnan Menderes Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kerim Gündoğdu, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan, yaptığı açılış konuşmasında; "Ülkemizin çeşitli yerlerinden, çeşitli üniversitelerinden gelen tüm misafirlerimizi böylesine anlamlı bir toplantı çerçevesinde ağırlamaktan sevinç duyduğumu belirtmek isterim. Engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması için yapılan tüm çalışmalarda üniversiteler örnek ve öncü olmak durumundadırlar. Üniversiteler her konuda örnek olması gerektiği gibi bu alanda daha hassas ve duyarlı olmalıdır. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırma mücadelesi ve bilinci önce zihinlerde başlar. Son olarak başta topluma öncü olması gereken üniversitelerde olmak üzere tüm ülkede hatta dünya genelinde engellilerle ilgili sorunların ortadan kaldırılması dileğiyle" dedi.

Engellilere yapılan hizmetlerin bir lütuf değil görev olduğunun altını çizen ADÜ Eğitim Bölüm Başkanı ve Engelli Öğrenci Birimi koordinatörü Doç. Dr. Kerim Gündoğdu katılımcılara ve misafirlere teşekkür etti.

Program açılışının ardından Rektör Bircan, ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Memurluk yapan Gültekin Türker’e yeni tekerlekli sandalye hediye etti. Ardından toplantı moderatörü görme engelli Necmettin Erbakan Üniversitesi Yrd. Doç Dr. Yahya Çıkılı, Cavit Bircan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek saat hediye etti.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde devam eden toplantıda, üniversitelerdeki engelli öğrencilerin ve çalışanların yaşam standartlarının yükseltilmesi için neler yapılabileceği irdelenerek çözüm yolları aranacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.