1,5 yıl tedavi gören caretta caretta denize bırakıldı

1,5 yıl tedavi gören caretta caretta denize bırakıldı

Kuşadası Körfezi’nde çeşitli tarihlerde yaralı olarak sahile vuran 3 caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, tedavilerinin tamamlanmasının ardından Kuşadası Kuştur sahilinde denize bırakıldı.Deniz K...

Kuşadası Körfezi’nde çeşitli tarihlerde yaralı olarak sahile vuran 3 caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, tedavilerinin tamamlanmasının ardından Kuşadası Kuştur sahilinde denize bırakıldı.

Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezindeki (DEKAMER) tedavilerinin ardından denize bırakılması için Kuşadası Bayraklıdede Mahallesi’ndeki Kuştur sahilinde Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından tören düzenlendi. Törene; Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu ve Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ile çevreciler katıldı. Törende konuşan DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, kafa bölgesindeki ciddi yaralanma sonucu merkeze getirilen caretta carettanın, yaklaşık 1,5 yıllık tedavi sürecinin ardından tamamen iyileştiğini açıkladı. Başta balıkçılar olmak üzere vatandaşları uyaran Prof. Dr. Kaska, “Kafasına darbe alan ve boğazında olta parçası ile misina bulunan diğer kaplumbağalar da başarıyla tedavi edildi. Yaralı kaplumbağaların ihbar edilmesinde, bize ulaştırılmasında ve kamuoyuna bunların duyurulmasında emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz. Başta balıkçılar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yüzemeyen, yaralı olduğu görülen kaplumbağalarla ilgili bize başvurmasını istiyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu da DEKAMER ile caretta carettaların tedavileri için protokol imzalandığını, Ege ve Akdeniz kıyılarında tespit edilen yaralı hayvanları bu merkeze ulaştırdıklarını ve gerekli tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından, 1,5 yıl DEKAMER’de tedavi gören caretta caretta ile birlikte toplam 3 caretta caretta törenle doğal ortama bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.