2 katlı evinde sadece sokak hayvanlarına bakıyor

2 katlı evinde sadece sokak hayvanlarına bakıyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde 2 katlı evini sadece kedi ve köpeklere bakmak için dekor eden Ayten Schweda, sokak hayvanları için kendi imkanlarıyla mücadele ediyor.Şaphane ilçesindeki 2 katlı evinde 6...

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde 2 katlı evini sadece kedi ve köpeklere bakmak için dekor eden Ayten Schweda, sokak hayvanları için kendi imkanlarıyla mücadele ediyor.

Şaphane ilçesindeki 2 katlı evinde 60 kedi ve 2 köpeğe bakan Ayten Schweda, kendi imkanlarıyla evinin etrafına kedi ve köpek kulübeleri, ayrıca özel kedi evi yaptırıp hayvanların ihtiyaçlarını karşılıyor.Evin girişinde misafir kabul etmiyoruz yazısı ilgi çekiyor.

Schweda, her gün sabah ve akşamları ilçede kendi imkanlarıyla yaptırdığı mamamatiklere süt, kedi maması ve balık gibi yiyecekler bırakıyor. Yiyecekleri kendi evinde hazırlayıp mamamatiklere koyuyor.

Ayten Scweda, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ’’Sokaklarda eziyet görmüş, bi şekilde yaralanmış kedi ve köpekleri kendi imkanlarımla aldığım ilaçlarla tedavi ediyorum. Masraflar çok olduğu için veterinere götüremiyorum’’ dedi.

Scweda, ’’Şaphane ilçesinde oturuyorum. 5 senedir sokak hayvanlarına kendi imkanlarımla bakıyorum. Bazı yerlere, mahallelere mamamatikler yaptırdım, kulübeler koydum. Kendimi sokak hayvanlarına adadım. İmkanı olan ve hayvanlara yardım etmek isteyen olursa kulübele ve mama yardımı kabul edebiliriz. Şu an 3 kedimizin 14 tane yavrusu var. Sahiplendirmek istiyoruz. Ama maalesef ev bulamıyoruz ya da bizim buralarda hayvanlara o kadar çok değer verilmiyor herhalde. Sokaktaki hayvanların halkımız arasında üşümedikleri söyleniyor. Ama ben kendi gözümle gördüğüm için onların üşüdüklerini, titrediklerini, sıcak bir yuvaları olsun diye kulübeler yaptırdım. Kedi evi yaptırdım. Onlarında en az bizim kadar yaşamaya hakları var. Ben öyle düşünüyorum. Bu dünya sadece bizim için yaradılmadıki. Sadece insanlar yaşayacak bu dünyada diye bir şey de yok, onların da yaşamaya hakkı var bence’’ dedi.

Ayten Scweda, ’’Kedilerimize kuru mama, yaş mama, konserve veriyoruz. Tavuk ciğeri pişiriyoruz. Sokaktaki köpeklerimize maalesef fazla alternatifimiz yok. Kuru mama yemiyorlar fazla. Tavuk suyuna ekmek doğrayıp koyuyoruz. Bunları da kendi mutfağımda yapıyorum’’ diye konuştu.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.