2 ton hamsi yarım saate bitti

2 ton hamsi yarım saate bitti

Bodrum’da düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi yarım saatte bitti. İzdihama neden olan balık dağıtımı irenkli görüntülere sahne oldu.Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tar...

Bodrum’da düzenlenen hamsi festivalinde 2 ton hamsi yarım saatte bitti. İzdihama neden olan balık dağıtımı irenkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 3’üncüsü gerçekleştirilen hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Olumsuz hava koşullarından dolayı Bodrum kapalı Pazar yerinde düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı. Yerel sanatçıların sahne aldığı festivalde kemençe eşliğinde horon tepilirken Karadenizli kadınlar ise ocak başında hamsi tava yaptılar. Metreler boyunca oluşan hamsi kuyruğunda bekleyenlere ekmek arası hamsi ikram eden Karadenizli kadınlarda zaman zaman bulundukları yerden kemençeye eşlik ettiler.

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik 2 ton hamsinin çok kısa bir sürede bittiğini ifade ederek “Karadeniz, Ege ve iç Anadolu’dan yoğun bir ilgi var. 2 ton hamsi balığı dağıttık. Çok kısa bir sürede bitti. Eğlenceli güzel bir gün yaşıyoruz”şeklinde konuştu.

Dernek Genel Sekreteri Yener Çelik ise çok yoğun olduğunu söyleyerek “Bodrum’da biliyorsunuz, yüzde 73’ünün dışarıdan geldiği bir kozmopolittik bir yer olan Bodrumumuzda bugün Doğusundan Güneydoğusuna, Batısından Ege’sinden Marmara’sından bütün bölgelerdeki insanlar burada hamsi festivalimize iştirak ettiler. Bol bol hamsi yiyoruz bol bol eğlence diyoruz. Bodrum kış günlerinde çok canlı bütün Türkiye’deki özellikle yerli turistlerimizi yaz kış Bodrum’a davet etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2 ton hamsinin ikram edildiği festivalde Bodrumlular eğlenceli bir gün geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.