2014 Efeyle Zeybek Oynadılar

2014 Efeyle Zeybek Oynadılar

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim etkinlikleri kapsamında 2014 efe zeybek oynayarak kendi rekorlarını kırdı.

– Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim etkinlikleri kapsamında 2014 efe zeybek oynayarak kendi rekorlarını kırdı.

Karşıyaka Belediyesi’nin, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Bostanlı Demokrasi Meydanı’ndaki Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Yaklaşık çok sayıda kişi, ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyüşe katılıp marşlar söyledi. Çevredeki binalarda bulunanlar da hem alkışlarıyla hem de bayraklarıyla korteje destek oldu.

Kalabalığın Bostanlı Rekreasyon Alanı’na gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. 2014 efe, aynı anda Zeybek oynayarak rekor denemesi yaptı. Alanı dolduran binlerce Karşıyakalı da Cumhuriyet’in efelerine alkışlarıyla destek oldu. Efeler, üzerinde zeybek figürü ve Atatürk’in imzası bulunan kırmızı tişört giydi. Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Ekibi, geçen yıl bin kişi ile yapılan gösteriyi geliştirerek kendi rekorlarına imza atmanın da gururunu yaşadı.

Cumhuriyet değerlerinin sonsuza kadar yaşayacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Cumhuriyet özgürlük, aydınlanma, şerefli bir yaşam ve onurlu bir gelecek demektir. Geleceği gören ve bizlere Cumhuriyeti armağan eden Atatürk'e ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde, Cumhuriyetin değerini daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyetin 91'nci yıldönümü, sadece bir bayram kutlaması değildir. Bizler, Atatürk ilke ve devrimlerinin gelecek nesillere ulaştırılması için önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Ve her adımda bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bizi yolumuzdan döndürmeye kalkanlar, Atatürk'ün sönmez ışığı ile karşılaşacaklar” dedi.

1-(1)-021.jpg

2014-efeyle-zeybek-oynadilar.jpg

2014-efeyle-zeybek-oynadilar-001.jpg

2014-efeyle-zeybek-oynadilar-003.jpg

2014-efeyle-zeybek-oynadilar-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.