2015’in En Popüler Kız ve Erkek Bebek İsimleri

2015’in En Popüler Kız ve Erkek Bebek İsimleri

Türkiye’de 2015 yılında doğan kız bebeklere en çok ’Zeynep’, erkek bebeklere ise ’Yusuf’ adı verildi.

Bu sene de kız bebeklere verilen en popüler ilk 3 isim sıralamasında bir değişiklik olmadı. Bir önceki ADNKS sonuçlarında olduğu gibi Zeynep ismi ilk sırada yer alırken bunu Elif ve Hiranur isimleri izledi. Miray ismi 2014'te 8. sırada yer alırken, 2015 yılında 4. sıraya yükselerek ilk beş isim içine girdi. Ecrin ismi ise 5. sıradaki yerini korumaya devam etti.

En hızlı yükseliş gösteren isim: Defne

Kızlarda en çok tercih edilen ilk 10 bebek ismi listesinde, 2015'te en hızlı yükseliş gösteren isim 'Defne' oldu. Bir önceki sonuçlara göre 25. sırada bulunan Defne ismi, 9. sıraya yükselerek en popüler ilk 10 isim arasında yer aldı.

Erkeklerde en popüler bebek ismi: Yusuf

2015 sonuçlarına göre yeni doğan erkek bebeklerde en çok tercih edilen isim yine 'Yusuf' oldu. Bir önceki sonuçlara göre 6. sırada bulunan Eymen ismi 2. sıraya yükselirken, 3. sıradaki isim ise yine Mustafa oldu. Ömer ismi 4. sıradaki yerini korumaya devam ederken, 2014'te 2. sırada bulunan Berat isminin 5. sıraya gerilediği görüldü.

Yükselişte olan erkek ismi: Ayaz

Erkeklerde en çok tercih edilen ilk 10 bebek ismi listesinde, 2015'te en hızlı yükselişi gösteren isim 'Ayaz' oldu. Bir önceki sonuçlara göre 12. sırada bulunan Ayaz ismi, 7. sıraya yükselerek en popüler ilk 10 isim arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.