21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü

Süs bitkileri üretiminin önemli merkezlerinden Ödemiş'te Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (Süs-Bir) tarafından Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Ödemiş’in 23 mahallesinde faaliyet gösteren kooperatif ile malzeme temi

- Süs bitkileri üretiminin önemli merkezlerinden Ödemiş'te Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (Süs-Bir) tarafından Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Ödemiş’in 23 mahallesinde faaliyet gösteren kooperatif ile malzeme temini ile pazarlama ve satış konusunda süs bitkileri üreticilerine kolaylık sağlanması hedefleniyor.

Ödemiş Süs-Bir Başkanı Hüseyin Cabbar’ın başkanlığa seçildiği Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluş genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapılırken, kooperatif faaliyetlerine resmen başladı.

Ödemiş’in en geniş alanda faaliyet gösteren kooperatifi olacaklarını aktaran Birlik ve Kooperatif Başkanı Hüseyin Cabbar, “Birliğin mevzuatı ticari iş yapma, ihalelere katılma olanağı sunmuyordu. Pazarlama ve satış konularında üreticinin elinin güçlenmesi için kooperatif kurma yoluna gittik. Üreticileri kooperatif çatısı altına bekliyoruz” dedi.

“BİRLİK MEVZUATI BİRÇOK GİRİŞİME MÜSAADE ETMİYOR”

Ödemiş Süs-Bir’in kooperatif açılımıyla ilgili bilgiler veren Cabbar, “Süs-Bir yönetimimizin kararıyla kooperatifi hayata geçirdik. Aktif olarak faaliyet gösterecek kooperatifimiz malzeme temini, pazarlama ve satışla ilgili üreticimize kolaylık sağlayacak. Birlik mevzuatı gereği ticari iş yapılamıyor, kamu ihalelerine girilemiyordu. Ama kooperatiflerin bu alanda inisiyatif alabilmeleri nedeniyle bu yola gittik. Hibe kredilerden yararlanılması noktasında da yarar sağlayacağına inanıyoruz. Üreticilerimizin avantajı yakalamasını amaçlıyoruz. Bölgemizde Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi nasıl meyve fidancılığında ön plana çıkıyorsa biz de Ödemiş genelinde süs bitkileri konusunda öncü olmak istiyoruz” diye konuştu.

EN GENİŞ ÇALIŞMA SAHASINA SAHİP KOOPERATİF

Çalışma sahası bakımından en geniş kapsamdaki kooperatif olacaklarının altını çizen Cabbar şöyle devam etti: “Birliğimizden aldığımız güçle ilçemizdeki 23 mahallede faaliyet göstereceğiz. Çalışma sahası bakımından en büyük kooperatif olduğumuz söylenebilir. 2 mahallemiz daha kooperatifimiz çalışma sahasına önümüzdeki günlerde dahil olacak. Kooperatif irtibat merkezimiz Meşrutiyet Mahallesi, Manyası Caddesi’nde. Birlik bazında planladığımız birçok projeyi kooperatif kanalıyla hayata geçirmemiz daha kolay olacak. Bunun ilk adımı da bir İZKA projesidir. Üreticimizin gücünü en iyi şekilde yansıtan örgütlenme yapısı ile üreticimizin sektörde söz sahibi olmasını daha rahat bir şekilde sağlayacağız. Kötü yönetilen yerler varsa bunlardan ibret alınır, biz iyi yönetilen kooperatifleri örnek alarak yola çıkıyoruz. Zira tarımsal kalkınmada en işlevsel ve geniş örgütlenme kooperatifçilikle sağlanabilir. İlçemizdeki süs bitkileri üreticilerimizi kooperatif çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz.”

21 ARALIK DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ

21 ARALIK DÜNYA KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.