21 Ülkeden 30 Genç Aydın’da Türkçe Öğreniyor

21 Ülkeden 30 Genç Aydın’da Türkçe Öğreniyor

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ev sahipliğinde açılan 6. Türkçe Yaz Okulu’nda, 21 farklı ülkeden 30 genç Aydın’da Türkçe öğreniyor.Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Türkç...

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ev sahipliğinde açılan 6. Türkçe Yaz Okulu’nda, 21 farklı ülkeden 30 genç Aydın’da Türkçe öğreniyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programı, 31 ülkeden Türkçe hayranı 300 öğrenciyi bir araya getirdi. Türkiye’de 10 ayrı şehrin üniversitesinde bulunan Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde (TÖMER) Türkçe eğitimi alacak öğrenciler aynı zamanda Türk kültürünü tarihi mekânlarda görerek yerinde öğrenme fırsatı bulacak.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nden Kazakistan’a; Mısır’dan Japonya’ya Türkçe öğrenmek için gelen yüzlerce öğrencinin katıldığı 2015 Türkçe Yaz Okulu’nun açılış toplantılarının son durağı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi oldu. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün 26 Temmuz - 19 Ağustos 2015 tarihleri arasında organize ettiği Türkçe Yaz Okulu Programı açılışı, 28 Temmuz 2015 tarihinde Merkez Kafeterya’da düzenlenen yemekle gerçekleşti. Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında ADÜ’de açılan az okulunda 21 ülkeden 30 öğrenci ‘Türkçe’ öğrenerek, Türk kültürünü tanıma şansını yakalayacak.

Açılış öncesinde ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde, Yunus Emre Enstitüsü’nün bu yıl altıncısını düzenlediği ‘Türkçe Yaz Okulu’ programının geçirdiği 5 yıllık dönemden seçme kareler sergilendi. Programa ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, ADÜ Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Nuri Karasakaloğlu, Yunus Emre Enstitüsü İnsan Kaynakları Müdürü Atilla Varlı, Yunus Emre Enstitüsü Balkan Ülkeleri Koordinatörü Abdurrahman Ademi, ve misafir öğrenciler ile basın mensupları katıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi, Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında 21 ülkeden 30 öğrenciyi konuk ederken; öğrenciler Türkçe öğrenmenin yanı sıra ülkemizi ve kültürümüzü de tanıma fırsatı bulacak. Aydın’a gelen konuk öğrenciler, Üniversitemizin TÖMER biriminde TÖMER Müdürü Doç. Dr. Nuri Karasakoğlu’nun yönetimi, Okutman Erol Çelik’in koordinatörlüğü ve Okutman Gökhan Türk ve Okutman Hamza Özkan’ın da katkılarıyla Aydın Menderes Derslikleri’nde haftanın beş günü Türkçe öğrenimi görmelerinin yanında Hüsn-i Hat, Ebru gibi kurslara da katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.