23 Nisan’da çocukların kalbi Anıtpark’ta atacak

23 Nisan’da çocukların kalbi Anıtpark’ta atacak

Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu ’10. Yıl Büyük Konseri’ni bu yıl 23 Nisan’da Anıtkabir’in yanı başında bulunan Anıtpark’ta gerçekleştirecek. Çankaya’da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları bin 57 mi...

Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu ’10. Yıl Büyük Konseri’ni bu yıl 23 Nisan’da Anıtkabir’in yanı başında bulunan Anıtpark’ta gerçekleştirecek. Çankaya’da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları bin 57 minik yüreğin seslendireceği şarkılarla taçlanacak. Başkentlileri etkinliklere davet eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biz en çok çocukların belediyesiyiz. Bizler çocuklarımıza, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki rehberi bilim ve akıl olanın, rehberi Mustafa Kemal Atatürk olanın sırtı asla yere gelmez”dedi.

Çankaya Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Başkentliler için dopdolu bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması hazırladı. Bu yıl kuruluşunun 10’uncu yılını kutlayan; başta 23 Nisan Çocuk Bayramı olmak üzere büyük beğeni toplayan onlarca konsere imza atan “Bin Çocuk Korosu” bu yıl da kutlamaların yıldızı olacak. Çankaya Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ’10. Yıl Büyük Konseri’ni verecek olan Bin Çocuk Korosu, hazırlıklarını tamamladı. Çankaya genelindeki 14 okuldan toplam 1.057 öğrencinin oluşturduğu koro, 23 Nisan’ı muhteşem bir konserle taçlandıracak.

Konserin müzik düzenlemelerini usta müzisyen Abdurrahman Tarikçi’nin yaptığı ve Çankaya Belediyesi müzik eğitmenleriyle 10. Yıl Büyük Konserine hazırlanan çocuklar, “23 Nisan”, “İzmir Marşı”, “10. Yıl Marşı” gibi eserlerin yanı sıra Zülfü Livaneli’nin “Ey Özgürlük”, Barış Manço’nun “İşte Hendek İşte Deve” adlı şarkılarını seslendirecek.

Şarkılar Anıtpark’tan yükselecek

Daha önce Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğin bu yılki adresi ise Anıtpark olacak. Anıtkabir’in yanı başında bulunan Anıtpark’ta saat 17.00’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda şarkılarını söyleyecek çocuklar, finali ise her zaman olduğu gibi Duman’ın “Senden Daha Güzel” adlı parçasıyla gerçekleştirecek.

Taşdelen’den konsere davet

23 Nisan kutlamaları ve yeni dönemde çocuklara yönelik projeleri hakkında bilgi veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak eğitimin her alanında öncü ve örnek bir belediye oluşturduklarını söyledi. Kreşlerden, Çankaya Evlerine, okullara verdikleri desteklerden, kültür ve spor merkezlerine kadar eğitimin her alanında Çankaya Belediyesinin varlığını gösterdiğini kaydeden Taşdelen, "Biz en çok çocukların belediyesiyiz. Bizler çocuklarımıza, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki rehberi bilim ve akıl olanın, rehberi Mustafa Kemal Atatürk olanın sırtı asla yere gelmez" diye konuştu.

10. yılını dolduran Bin Çocuk Korosu’nun 23 Nisan’da yine muhteşem bir konser vereceğini söyleyen Başkan Taşdelen, "Bu yıl Atamızın hemen yanı başında Anıtparkımızda çocuklarımızla 10. Yıl Büyük Konserini gerçekleştireceğiz. Ulusal Egemenlik Bayramımızı doyasıya kutlamak için tüm Başkentlileri 10. Yıl Büyük Konserimize davet ediyorum" dedi.

218 okul yenilendi

Yeni dönemde de çocuklar için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Taşdelen, şöyle devam etti. "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana aralıksız çalışıyoruz. Çankaya Belediyesi olarak en büyük, en önemli, tüm Türkiye’ye örnek olacak eğitim projelerini bir bir hayata geçirdik. Çağdaş ve laik bir eğitim programına ve fiziksel yapıya sahip olan kreşlerimizin sayısını 14’e çıkararak bin 500 çocuğumuza okul öncesi eğitim imkanı sunuyoruz. Çankaya’daki okullarımıza ise desteğimiz kesintisiz devam ediyor. 2014’den bu yana 218 okulu baştan aşağıya yeniledik; eksiklerini giderdik. Çankaya’da ilk defa 3 seriden oluşan Çankaya Çocuk Kitapları Serisi hazırladık ve sadece Çankaya’da değil yurdumuzun dört bir yanına da 500 binin üstünde bu kitapları ulaştırdık. Çocuklarımızın uygun koşullarda eğitimlerini sürdürmeleri için her desteği vererek, durmadan çalışmaya devam edeceğiz."

Çocuklara akıl oyunları ve teknoloji eğitimi

Bu yıl 23 Nisan öncesi ilk büyük etkinlik olan Çankaya Evleri Çocuk Satranç Turnuvası’nın ikincisi de tamamlandı. 2 gün süren ve Çankaya’nın dört bir yanında bulunan Çankaya Evleri’ndeki kurslarda eğitim alan 220 öğrencinin yarıştığı turnuvada, 7 kategoride 21 minik satranç "ustası" ödüllerini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in elinden aldı. Turnuvada yaş gruplarında birinci olan öğrencilere tablet, ikincilere satranç takımı ve üçüncülere ise kulaklık hediye eden Başkan Taşdelen, tek tek tüm öğrencileri kutlayıp, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Turnuvaya katılan tüm çocuklara katılım madalyası, Nutuk ve öykü kitabı setleri de armağan edildi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in çocukların bilimle buluşmasını sağlayan hizmetlerinden biri de Çocuk Teknoloji Evi. Uğur Mumcu Parkı içinde hizmet veren Çocuk Teknoloji Evi; Robot, 3D Tasarım ve Kod Atölyeleri ile yüzlerce çocuğa teknolojik eğitim imkanı sunuyor.

Çankaya evlerinde kültürel katkı

Çankaya Evlerinde bulunan Çocuk Atölyeleri de her yıl yüzlerce çocuğa spor ve sanat eğitimi hizmeti sunan Çankaya Belediyesi, çocukların okul derslerini pekiştirmelerinde de önemli destek veriyor. Branş öğretmenleri eşliğinde okul ödevlerinde ve derslerini geliştirmelerinde destek veren Belediye, müze ve gezi programlarıyla çocukların kültürel gelişimlerine de katkı sunuyor. Çocuklara Çankaya Evlerinde hem hafta içi hem de hafta sonu kurslarına katılabilme imkanı sunuluyor.

Yaz spor okulları Haziran’da

Çankaya Belediyesinin çocuklara yaz tatili armağanı olarak her yıl gerçekleştirdiği Yaz Spor Okullarının kayıt tarihleri de açıklandı. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, aikido, satranç, karate ve yüzme branşlarında verilecek eğitimlerin kayıtları bu yıl 17-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 7-14 yaş arası öğrencilerin yararlanabileceği ve tamamen ücretsiz olan spor okulu, bu yıl 26 Haziran-9 Ağustos tarihlerinde eğitim verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.