25 Kişilik Sendika Eylemine 30 Kişilik Polsi Koruması

25 Kişilik Sendika Eylemine 30 Kişilik Polsi Koruması

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’nın Yargı Emekçileri’nin taleplerini dile getirmek için düzenledikleri eylem ve basın açıklamasına katılan 25 kişiyi korumak için 30 polis görev yaptı.

- KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası’nın Yargı Emekçileri’nin taleplerini dile getirmek için düzenledikleri eylem ve basın açıklamasına katılan 25 kişiyi korumak için 30 polis görev yaptı. Eylemde sendikaçılardan daha fazla polis olması dikkat çekti.

Öğlen saat 12:00’de Aydın Adliyesi önünde toplanarak 2015 yılı bütçe kanun tasarısına eleştirerek kendilerinin bazı haklardan mahrum bırakılarak haklarının yenildiğini iddia eden KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri klavyeleri ile basın açıklaması yaptılar. Sendikanın basın açıklamasına 25 kişi katılırken eylemde sendikacılardan daha faza sayıda polisin görev yapması dikkat çekti.

Büro Emekçileri Sendikası Musa Ekici, yaptığı basın açıklamasında sendika üyelerinin haklarının yenildiğini ve büro emekçilerinin üvey evlat muamelesi gördüğünü iddia ederek “Kamu’da olmayan fazla mesai saati ücretine 9 kuruşluk artış yapılarak 1 lira 63 kuruşa yükseltilirken milletvekillerinin maaşları 700 lira artırılarak 7 bin 479 lira olan maaşları 8 bin 190 liraya çıkarılmıştır. Yıllardır yargı emekçilerinin takipçisi yargı emekçilerinin mücadele örgütü ve onurlu sesi olarak; Gerek yargı emekçilerinin talepleri gerekse bağımsız yargı demokratik Türkiye talebimiz için mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Hakim ve savcılara yönelik bin 155 TL’lik zam düzenlemesinin kapsamının genişletilerek tüm yargı emekçilerinin ve kamu avukatlarının ücretlerinde derece, kademe ve kadroları dikkate alınarak iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Ankara, İstanbul ve İzmir şillerinde ödenmekte olan yol ücretlerinin tüm illerde ödenmesini istiyoruz. Adli yıl açılışında yargı emekçilerine bir maaş ikramiye verilmesini, yemek kreş gibi sorunların çözülmesini talep ediyoruz” dedi.

25 KİŞİLİK SENDİKA EYLEMİNE 30 KİŞİLİK POLSİ KORUMASI

25 KİŞİLİK SENDİKA EYLEMİNE 30 KİŞİLİK POLSİ KORUMASI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.