3. Aydın İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Açıldı

3. Aydın İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Açıldı

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

- Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

3. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı bu yıl Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın MÜSİAD ve Aydın TÜMSİAD’ın tarafından organize edilerek açıldı. Aydın’da istihdamın korunmasına, arttırılmasına, geliştirilmesine ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak için düzenlenen fuara 45 firma katıldı.

Fuarın açılışına Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Aktif Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Arslan, AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın TÜMSİAD Başkanı Nusret Ünal, Aydın MÜSİAD Başkanı Hakan Yıldırım, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işverenler, iş arayanlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, amaçlarının işverenler ile iş arayanları bir araya getirmek , firmaların nitelikli iş gücü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ortam oluşturmak olduğunu ifade etti. Yetişmiş kalifiye eleman sorununu çözülmesi gerektiğini vurgulayan Terzi, “Amacımız bir farkındalık oluşturmak, işsizle işvereni buluşturmak, yüzyüze getirmek, aradığı işçiyi bulamayan işverenin feryadını duyurmaktadır. Özellikle makine ve ekipman kullandırabileceği kalifiye eleman bulamayan sanayici yapacağı trilyonluk yatırımları ve kapasite artırımlarını ertelemek zorunda kalmaktadır. Eğer Aydınımızın bu süreçte doğru ve istikrarlı bir şekilde yürümesini istiyorsak, yetişmiş kalifiye eleman sorununu çözmemiz gerekir” dedi.

İŞKUR'un çalışmaları hakkında bilgiler veren Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Aktif Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Arslan da asıl sorunun mesleksizlik olduğunu vurguladı. Yaptıkları programlar çerçevesinde kurslar düzenlediklerini beyan eden Arslan ülkenin kalifiyeli eleman sıkıntısını çözmeye çalıştıklarını dikkat çekti.

“ÇOK LAF DEĞİL ÇOK İŞ ÜRETMEMİZ LAZIM”

Emek ve sermaye yan yana gelmediği sürece ne ülke kalkınması ne de toplumsal kalkınmanın mümkün olabileceğinin altını çizen AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Aydın’ın istihdam sorununu sadece iş arayanlar boyutunda değil işverenlerimizin nitelikli personel ihtiyacını gözlemleyerek kendi AYTO Meclisimiz bünyesinde istihdamı arttırma ve nitelikli istihdam konusunda bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonumuz konunun gerekli taraflarla bir araya gelerek sorunları çözmeye yönelik çalışmalarımız devam etmekte. Kamu ve özel sektör işçi ve işveren arasındaki durumu kolektif bir çalışmayla aşabiliriz diye düşünüyorum. Çok laf değil çok iş üretmemiz lazım. İşveren işini iyi yapar ve işçisinin alın teri kurumadan hakkını verir ve işçi de saygı ve sevgi çerçevesinde işini en iyi şekilde yaparsa hep birlikte kalkınmayı başarırız” diye konuştu.

Aydın TÜMSİAD Başkanı Nusret Ünal da fuarın misyonuna değinerek, “İşgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda, iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini arttırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek, çeşitlendirmek, ve işini kaybedenlere geçici bir süre gelir desteği sağlamaktır” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZDEKİ SORUN MESLEKSİZLİK SORUNUDUR”

Bu tür fuarların bölgeye farklı bir bakış açısı getirdiğini dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, “Aydın da asıl sorun işsizlik değildir. Asıl sorun istihdam da yeterli talebin olmamasıdır. Bazı sanayicilerimiz gerekli sektörlerde çalıştıracak eleman bulamamaktadır. Ülkemizdeki sorun mesleksizlik sorunudur. Bu konuda aileler çocuklarını meslek liselerine göndermeleri yönünde iyi bir tercih içinde olmalıdırlar. Halkımız genellikle sanayide çalışmaya sıcak bakmamakta ve sıcak bakmamaktadır. Ne olursa olsun çocuklarımızın bir meslek sahibi olmaları için aileleri başta olmak üzere gayret göstermelidirler. Bu konuda hükümet olarak da çalışmalarımız sürüyor. Öğrencilerin daha okul yıllarından itibaren rekabet ortamı içerisine girdiklerinin farkına varmaları gerekir. Çünkü okul bitikten sonra zorlu ve çetin bir yaşam onları beklemektedir. Bu anlamda işsizlik ve istihdam önemli bir bakış açısı ve önemli bir boyut kazanmaktadır” dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Aslan da nitelikli eleman sorununa değinerek işgücü piyasasında kalifiyeli elemanın bulunmasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını ifade etti. Okullardan mezun öğrencilerin uygulama alanında zayıf kaldıklarını ve öğrendiklerinin teoride kaldığını kaydeden Aslan, istihdam konusunda bu öğrencilerin sıkıntı yaşadığını belirtti.

Konuşmalar sonrasında İŞKUR tarafından düzenlenen eğitimlerde sertifika almaya kazanmış kursiyerlere ve fuara katılan firmalara protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi. Daha sonra Aydın Teknik Lisesi Halk Oyunları ekibi Aydın yöresine ait zeybek oynadı. Program protokol üyelerinin standları gezmesi ile son buldu.

3. AYDIN İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI AÇILDI

3. AYDIN İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI AÇILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.