3 bin 700 su yosunu incelenerek bir kitapta toplandı

3 bin 700 su yosunu incelenerek bir kitapta toplandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergün Taşkın, deniz ve tatlı su kaynaklarında bulunan 3 bin 700 su yosununu incelediklerini ve Cumh...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergün Taşkın, deniz ve tatlı su kaynaklarında bulunan 3 bin 700 su yosununu incelediklerini ve Cumhurbaşkanlığının destek verdiği çalışmanın “Türkiye Su Yosunları Listesi" adıyla bir kitapta toplandığını dile getirdi.

25 akademisyen uzun süren bir çalışmanın ardından deniz ve tatlı su kaynaklarında bulunan 3 bin 700 su yosununu inceleyerek bir kitapta topladı. Cumhurbaşkanlığının destek verdiği çalışma sonrası elde edilen verilen “Türkiye Su Yosunları Listesi" adıyla bir kitapta toplandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergün Taşkın, "Kitap, şu an baskı aşamasındadır. Türkiye’deki denizlerde ve tatlı sularda 3 bin 700 tür su yosunu belirlenmiştir. Bu kitapta ilk kez bütün su yosunlarına Türkçe isim verilmiştir” diye konuştu.

25 akademisyen tarafından hazırlanan kitabın, 2019 yılında piyasada olacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.