3 Senede Dünya Şampiyonası’na Katılma Hakkı Kazandı

3 Senede Dünya Şampiyonası’na Katılma Hakkı Kazandı

Yaklaşık 3 sene önce başladığı vücut geliştirmede Türkiye ikincisi olan 20 yaşındaki Burak Temel, Dünya Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.9-12...

Yaklaşık 3 sene önce başladığı vücut geliştirmede Türkiye ikincisi olan 20 yaşındaki Burak Temel, Dünya Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

9-12 Aralık tarihlerinde Dominik’te düzenlenecek olan Dünya Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Burak Temel, 3 yıl önce başladığı bu spor dalındaki başarısı İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi olan 20 yaşındaki başarılı sporcu, 3 yıl önce bilek güreşiyle uğraştığını daha sonra antrenörlerinin yönlendirmesiyle vücut geliştirmeye başladığını söyledi. Vücut geliştirme branşında ülkemize başarı getirmek adına bu spora başladığını kaydeden Temel, 1 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye ikincisi olduğunu ifade etti.

Burak Temel, yarışmaya katılma kararı aldıktan sonra daha iyi çalışmaya ve daha iyi beslenmeye başladığını söyleyerek, “Ülkemizi yurt dışında temsil edeceğim için gururluyum. Dünya Şampiyonası’nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Yurt dışında bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum, en önemlisi de bu” dedi.

Vücut geliştirme sporunu yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Temel, “Bu sporu yapmak isteyenler kendilerini sosyal hayattan çekip spora adarlarsa başarılı olabilirler” diye konuştu.

Dikici: “Başarılı olacağına inanıyorum”

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu İzmir İl Temsilcisi ve Burak Temel’in antrenörü Ozan Dikici ise öğrencisinin başarısından dolayı gururlu olduğunu söyledi. Burak’ın daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyleyen Dikici, “Dünya Şampiyonası’nda başarılı olacağına inanıyorum. Burak’ın yaşı genç önünde çok seneler var. İlerleyen yıllarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 yıldır Burak’ın antrenörlüğünü yaptığını anlatan Dikici, “Kendisiyle 3 sene önce tanıştık. Yarışmak için kulüp arıyormuş, biz de destek verdik. Elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz. 3 senede çok iyi yol kat etti, ileride daha da iyi olacak. Bu iş için hayatından özveride bulunup, sosyal hayattan uzaklaşmak lazım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.