30 Ağustos’ta Ortak Yürüyüş

30 Ağustos’ta Ortak Yürüyüş

Aydın ADD, Belediye-İş, CKD, TGB, TLB ve Vatan Partisi'nin oluşturduğu çağrı heyeti, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Efeler’de yürüyüş düzenleyecek.

15 Temmuz’da bozguna uğratılan darbe girişiminden bu yana yurdun dört bir yanından birlik mesajları verilmeye devam ediliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde birçok kurum birlikte yürüyüş düzenleme kararı aldı. Yürüyüş kararının alındığı noktalardan birisi de Aydın oldu.

6 KURUM BİR ARAYA GELDİ

“Ordu-Millet El Ele, İstiklal Savaşı Ruhuyla Büyük Zafere” ismiyle düzenlenmesi planlanan yürüyüş için 6 kurum bir araya gelerek Aydınlılara çağrıda bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Belediye-İş Sendikası, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Liseliler Birliği (TLB) ve Vatan Partisi’nden oluşan heyet düzenledikleri basın toplantısıyla yürüyüş kararı aldıklarını açıkladı.

30 Ağustos Salı günü, Saat 18’de, Egemenlik Bulvarı üzerindeki Taş Köprü’den başlayacak olan yürüyüş, Zafer Meydanı üzerinden devam edip Atatürk Kent Meydanı’nda son bulacak.

Katılımcı kurumlar adına TGB Aydın İl Başkanı Mehmet Babacan tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

İçerisinden geçtiğimiz günler İkinci İstiklal Savaşı günleridir. Ülkemizin ‘dahili ve harici’ düşmanlarına karşı verdiği savaş bu adı hak edecek niteliktedir. Bölgemizin can düşmanı ABD emperyalizminin güzel yurdumuzda patlattığı bombalara, kurduğu kumpaslara ve tertiplediği darbe girişimlerine karşı mücadele ancak İstiklal Savaşı ruhuyla verilirse başarılı olacaktır. Yedi düvelin emperyalistlerini yenilgiye uğrattığımız ve bağımsızlığımızı kazandığımız 30 Ağustos, bugün çok daha anlamlıdır.

ORDU-MİLLET BİRLİĞİ

Devletin çeşitli kurumlarında yuvalanan Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’ne karşı başlayan mücadele 15 Temmuz 2016’da doruğa çıkmıştır. Gericiliğe ve bölücü teröre karşı attığımız bu adımları ancak güçlü bir orduya sahip olarak sürdürebiliriz. Bundan dolayı son kararnamelerle askeri okulların kapatılması ve silahlı kuvvetlerimizin emir-komuta zincirinin bozulması kabul edilemez.

ZAFER YOLU’NDA YÜRÜYORUZ!

Türk Milleti ‘istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine’ düşmüştür. Zafere ulaşabilmek için Atatürk ve Türk Bayrağı altında birleşeceğiz. Vatanımızı savunma kararlılığımızı dosta düşmana ilan edeceğiz. Bağımsızlığımızı yeniden kazanmak için Büyük Zafer’in 94. yılında meydanlara çıkıyoruz! Bayrağını al sen de katıl."

img_0584.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.