40 öğrenci 40 fidanı toprakla buluşturdu

40 öğrenci 40 fidanı toprakla buluşturdu

Kütahya’nın Aslanapa Ortaokulu’nda, 40 öğrencinin, 40 adet çam ağacını okul bahçesini çeviren duvar kenarlarına dikdikleri etkinlik düzenlendi.Etkinliğin amacının doğa sevgisini aşılamak olarak belirt...

Kütahya’nın Aslanapa Ortaokulu’nda, 40 öğrencinin, 40 adet çam ağacını okul bahçesini çeviren duvar kenarlarına dikdikleri etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin amacının doğa sevgisini aşılamak olarak belirten Okul Müdürü Yasin Atmaca, "Efendimiz, “Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin.” buyuruyor. Bu hadis-i şerif, ağaç dikmenin önemini net bir şekilde anlatmaktadır. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri de bu hadisi kendilerine rehber alarak okul bahçesini leylandi cinsi 40 adet çam ağacı ile yeşillendirdi. 40 çam fidanını 40 öğrencimiz dikdi. Kendi elleriyle fidan diken çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Bu sayede çocuklarımıza doğa sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz. Okulumuzun bahçesi hem renklendi ve hem de yeşillendi. Çalışmamıza gerek maddi ve gerekse manevi olarak katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.