40 yiğitten 40 soytarıya!

Ülkü Ocaklarını dizginledi, ocaklar pasif döneme girdi” diye eleştirilse de; “Ülkücüler sokağa inmeyecek. Ülkücüler fikirleriyle, halktan aldıkları destek oranında ülkeye hizmet edecek. Fikir mücadelesi yapacaklar” sözleriyle tabanını sakin tutmayı başaran MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türkiye için bir şans olduğunu söyleyenler oldu.

Ve gerçekten de Devlet Bahçeli, ülkücülerin itidalli olmasını, öyle kalmasını sağlamakla bu ülke için çok önemli bir işi başardı.

Pekiii ya şimdi?
Şimdi neler oluyor?
Şartlar mı değişiyor?
Bakış açısı mı?
Niyet mi?
Zihniyet mi?..
Hepsi mi?..

Orasını tam olarak bilmek, emin ve yüksek cümlelerle yazabilmek zor. Ama gözlemlerim endişe verici boyutta bir yeni haller olduğuna işaret ediyor. Devlet Bahçeli'nin son zamanlardaki çıkışları..

“Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen 10 bin milisinle Taksim'e gel, ben bin Bozkurtumla geleyim.. Arkana bakmadan Kasımpaşa'ya kadar kaçarsın..”diye Türklüğün sembolü Bozkurt için “Hayvan” imasında bulunan Erdoğan'a bu sözlerle ayar vermişti Devlet Bahçeli..

Peki sonuç?

Sonuç ortada, bugün ittifak halindeler..

İktidara meydan okuduğu günlerden; muhalefetteyken, muhalefeti eleştiren konuma gelinmesi bana Bahçeli’nin yeni ve farklı bir sürece girdiğini düşündürüyor.

Bu tutumu ciddi ciddi endişelendiriyorken, İstanbul’da yaşanan o korkunç olay şok etkisi yarattı. Ve ciddi ciddi, ‘eyvah!’ demeye başladım.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “ikinci kozmik oda vakası” dediği McKinsey anlaşmasını öven Bahçeli’yi eleştirdi ilk önce.

Sonra…

Bahçeli'nin “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP'ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme!” sözlerine Akşener de kısa sürede cevap vermiş mesajına da partisinin adresini yazdı.

Akşener'in yaptığı bu açıklamadan sonra MHP Üsküdar İlçe teşkilatı mensubu olduğu öne sürülen bir grup Akşener'in evinin önüne giderek slogan atmaya başladı. Akşener de gruba sert tepki gösterdi. Yaşanan o anlar kameralar tarafından da kaydedildi. Akşener daha sonra bu videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Akşener mesaja Bahçeli'yi de etiketleyerek, “Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz” ifadelerini kullandı.

MHP’li grubun, Akşener’in evinin önünde toplanmasına tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Ülkücüleri PKK'yı protesto etmek için sokağa çıkarmayan Bahçeli bugün Türk milliyetçilerini terörize etmek için Ülkücü gençliği Akşener'in evine yolluyor. Unutmayın gençler sizi tahrik eden kişi Fırat’ın cenazesine gelmemişti” diyerek PKK’lı hainler tarafından üniversitede şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun cenaze törenini hatırlattı.

Bu durum Devlet Bahçeli’nin değişen, agresifleşen hal ve tutumu ile doğru orantılı olarak “MHP tabanı içindeki birileri pozisyon mu alıyor?” dedirtti…
Hatta aldı mı?
O nasıl bir saldırı?
Ne türden bir öfke?
Bunun bir adım ötesi var mı?
O öteye geçilir mi?
Geçilirse olabilecekler...
Şiddet işi korkularım arasındaki en yüksek nokta!
Ve tüm samimiyetimle eyvah eyvah diyorum.

İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Avukat Rahmi Aydın, Türklerin bugüne kadar gelebilmesinin ilk ve en büyük nedeni olarak kabul edilen Kürşad’ın 40 yiğidiyle birlikte kahramanlığını hatırlattı ve MHP’nin içine düştüğü bu durumu kurduğu şu cümle ile özetledi:

“Çin Sarayı’nı basan 40 yiğitten, kadın evi basan 40 soytarıya!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum