43 yıl sonraki buluşma duygulu anlar yaşattı

43 yıl sonraki buluşma duygulu anlar yaşattı

Aydın 24 yazarı Ali Aksüt, 43 yıl önce mezun olduğu Bursa Eğitim Enstitüsünde Türk Dili ve Edebiyatı hocası Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu’nu Aydın’da ağırladı. Beyzadeoğlu’nun Aydın’da yaşayan öğrencilerinin de katıldığı buluşmada duygusal anlar yaşandı.

Aydın 24 yazarı Ali Aksüt’ün öcülüğünde gerçekleşen toplantıya Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu ve eşi Edebiyat öğretmeni Sabahat Beyzadeoğlu, Bursa Eğitim Enstitüsünden öğrencileri Ali Aksüt, emekli savcı İlhami Dündar, Kocatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Sadettin Yabaş, Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden öğrencisi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) rektör danışmanı Hüseyin Turgut’un yanı sıra Aydın 24 Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz Aydın 24 yazarı Metin Akoğlu, İnşaat mühendisi Namık Demirel, Harita mühendisi Ergün Çağırıcı, psikolojik danışman Ahmet Gülsever ve Mustafa Akif Güre de katıldı.

“ÜZERİMİZDEKİ HAKKI BÜYÜK”

Edebiyatı, şiiri, sanatı Beyzadeoğlu’nun kendilerine sevdirdiğini belirten Ali Aksüt, “Hocamızın üzerimizdeki hakkı büyük. Aradan yıllar geçse de o 43 yıl önceki heyecanı, duyguyu, enerjiyi yaşattığı için ömrünü edebiyata ve öğrencilerine adamış iki güzel insan Süreyya hocam ile muhterem eşleri Sabahat hocahanımdan Allah razı olsun” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) rektör danışmanı Hüseyin Turgut ise, “Süreyya Hocam, dersin son beş on dakikasını mutlaka bir beyte ayırır, onu yorumlardı. Bizi iyi derecede yetiştirdi kendisinin üzerimizde hakkı büyüktür” diye konuştu.

“BU DÜNYAYI SİZİNLE SEVMİŞİM BEN”

Ali Aksüt’ün çok vefalı biri olduğunu belirten Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu, “Ali ile 43 yıldır görüşüyoruz. Türkiye’nin her yerinde Ali Aksüt gibi taşlarımız var. Hep ‘Bu dünyayı sizinle sevmişim ben. Benim sizsiz bu dünya nemdir ey dost’ diyorum. Biz sizin varlığınız ve dualarınızla ayakta kalıyoruz. Enerjimim öğrencilerimle irtibatımı koparmadığım için geldiğine inanıyorum. Nabi, ‘şairlerin güzel sözlerden başkan ne eseri olacaktır.’ Yahya Kemal de ‘Bu halka vakfedecek mülk-i mâlımız yoktur/ Beş on gazelle şu kalb-i harâbdan başka’ diyor. Bizim de sözlerimiz var, sizler gibi güzel insanlar yetiştirdik” diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı toplantıda okul hatıraları, şiir, edebiyat ve memleket meseleleri konuşulurken İnşaat mühendisi Namık Demirel’in çaldığı ud eşliğindeki müzik ziyafeti toplantıya ayrı bir renk kattı.

r-(1)-003.jpgr-(2)-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.