5 Sağlık Merkezi Ve 2 Caminin Temelleri Törenle Atılıyor

5 Sağlık Merkezi Ve 2 Caminin Temelleri Törenle Atılıyor

Altındağ Belediyesi, beş farklı mahallede sağlık merkezleri ile iki farklı mahallede yapımına başlanacak camiler için start düğmesine basıyor.Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve Başpına...

Altındağ Belediyesi, beş farklı mahallede sağlık merkezleri ile iki farklı mahallede yapımına başlanacak camiler için start düğmesine basıyor.

Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve Başpınar mahallelerine yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezleri ile Beşikkaya ve Karapürçek mahallelerine yapılacak olan camilerin temelleri Cumartesi günü düzenlenecek bir törenle atılacak. Altındağ’a ve geleceğe değer katacak projelere imza attıklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 7 dev yatırımı temsilen Beşikkaya Mahallesi 1976. Sokak’ta gerçekleştirilecek olan açılış törenine tüm Altındağlıları davet etti. Yatırımları her zaman mütevazı ancak coşku dolu törenlerle açmayı tercih ettiklerinin altını çizen Başkan Tiryaki, “Altındağ bizim evimiz, Altındağlılar ise ailemiz. Altındağlıların sağlığı ve konforu için projeler geliştirmeye, dev yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bölge halkının ihtiyaçlarını daima göz önünde bulunduran ve yatırımlarını buna göre şekillendiren Altındağ Belediyesi, 5 farklı mahalleye 5 dev sağlık tesisi armağan ediyor. “Aile Sağlığı Merkezi” projeleri, yapılacakları mahallelerde vatandaşlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Tesislerin inşaatının başlaması için ilk adımın atıldığını belirten Başkan Tiryaki, “Altındağ’ın ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Altındağlıların daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları, çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe adım atmaları için 5 mahallemize aile sağlığı merkezleri inşa ediyoruz” dedi. Tiryaki, sağlık merkezlerinin Altındağ’a hayırlı olmasını temenni etti.

“ALTINDAĞ’DA GECEKONDULARA SON VERDİĞİMİZ GİBİ CAMİKONDULARA DA SON VERİYORUZ”

Altındağ için mahalle camileri dönemini başlatan Altındağ Belediyesi, 4 mahalle camisini 2013 yılında törenle ve dualarla hizmete açtı. Karapürçek ve Beşikkaya mahallelerine yapılan Mimar Sinan Camii, Berat Camii, Akşemsettin Camii ve Köy Park Projesi’nin içinde yer alan Altın Köy Camii dualarla ibadete açıldı. Altındağlı vatandaşların büyük beğenisini toplayan mahalle camilerinin büyük ilgi görmesi üzerine başka mahallelere de cami yapma kararı alan Başkan Veysel Tiryaki, 2014 yılında da 2 caminin daha temellerini attı. Haziran ayında Alemdağ Mahallesi’nde ve Gültepe Mahallesi’nde temel atma töreni düzenlendi. Şimdi ise Beşikkaya ve Karapürçek mahallelerine 2 cami armağan ediliyor.

“Altındağ’da yıllar boyu çarpık yapılaşmayla ve artan gecekondulaşmayla birlikte cami kondular da oluştu. Sıkışmış bir mekanda kadınları, çocukları, gençleri, engellileri düşünmeden, belki hiçbir imar planında da yeri olmadan daracık yerler yapıldı” diyen Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ’da gecekondulara son verildiği gibi camikondulara da son verdiklerini belirtti.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ, BEŞ FARKLI MAHALLEDE SAĞLIK MERKEZLERİ İLE İKİ FARKLI MAHALLEDE YAPIMINA BAŞLANACAK CAMİLER İÇİN START DÜĞMESİNE BASIYOR.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ, BEŞ FARKLI MAHALLEDE SAĞLIK MERKEZLERİ İLE İKİ FARKLI MAHALLEDE YAPIMINA BAŞLANACAK CAMİLER İÇİN START DÜĞMESİNE BASIYOR.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.