6. Aydın Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

6. Aydın Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

Aydın Ticaret Borsası öncülüğünde, kamu kurum ve meslek kuruluşlarının katkısı ile düzenlenen 6. Aydın Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Aydın Pamuk Teşhir Salonunda gerçekleşen 6. Tarım Fuarının açılışını Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel birlikte yaptı. 312 firmanın katılım sağladığı fuarın açılışının ardından Vali Köşger ve beraberindeki heyet, fuardaki stantları gezerek ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. 18 Şubat 2018 Pazar gününe kadar açık olacak fuara ilginin büyük olması bekleniyor.

Aydın’ın tarım alanında Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu belirten Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Türkiye’de birçok ürünün en çok üretildiği il Aydın’dır. İncir ve Zeytin’de Türkiye birincisidir. Bu tür tarım fuarları çiftçilerimizin teknolojiyle tanışması ve teknolojinin bilimin tarımın emrinde kullanması açısından önemli işlevler görüyor. Bu tür fuarların artması lazım. Biz de bu fuarı genişleterek daha da iyi hale getirmemiz lazım. Fuarımızın yeri yok mesela, yer temin edilmesi ve fuarların getirilmesi gerekli. O anlamda inşallah bundan sonra çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’da, bu fuarların bundan sonra dünya çapında olacağını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm desteği vermeye hazırız. Aydın Tekstil alanının içinde eski fabrika alanı var. Bütün projeleri onaylandı. Bu alanı en kısa süre içinde tamamlayarak tarım fuarlarını ve diğer fuarları da Aydın Tekstilin içinde yapacağız” dedi.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel ise tarım fuarının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Tarım fuarı Aydın için çok önemlidir. Çünkü Aydın halkının büyük bir kesimi geçimini tarımdan sağlamaktadır. Aydın Ticaret Borsası olarak bu fuarı çok önemsiyoruz. Fuarımızda satıcı ile alıcıyı buluşturuyoruz. Burada firmalar ürünlerini sergiliyor. Üreticilerde beğendikleri ürünlerden satın alma imkanına sahip oluyorlar. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz uluslararası fuara 312 firma katıldı ve satışların da geçen yıllara nazaran daha yüksek olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.