62 yıldır bitmeyen sevgi, tükenmeyen saygı

62 yıldır bitmeyen sevgi, tükenmeyen saygı

Marmaris’te yaşayan Ayyıldız çifti 62, yıldır aynı yastığa baş koyuyor. Güne yılda sadece bir gün değil, her gün sevgiyle başlıyor.Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız ve eş...

Marmaris’te yaşayan Ayyıldız çifti 62, yıldır aynı yastığa baş koyuyor. Güne yılda sadece bir gün değil, her gün sevgiyle başlıyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız ve eşi Doktor Mühendis Kadriye Mualla Ayyıldız aşkı üniversite yıllarında başladı. Aradan fazla zaman geçmeden, evlenmeye karar verdiler. Ve bundan 62 yıl önce bir ömür birlikte olmak için evlendiler. Aradan yıllar geçmesine rağmen ilk günkü gibi birbirlerine karşı saygı ve sevgiyi yitirmediler. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde misafir olduğumuz Ayyıldız çifti, uzun yıllar sevgi bitmeden ve saygı tükenmeden devam eden evlilikleri hakkında konuştu.

Kişinin sevgisini yılda bir kez değil her gün göstermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ayyıldız, “Ben Sevgililer Günü’nü tamamen ticari amaçlı ortaya çıkarılan bir gün olduğuna inanıyorum. Biz sevgililer gününü kutlamayız. Çünkü biz her gün birbirimize sevgimizi gösteririz” dedi.

Evliliklerde fedakarlığın çok önemli olduğunu kaydeden Kadriye Mualla Ayyıldız , “Bizim dönemin aileleri her zaman aman iyi geçinin, mutlu olun fedakarlık yapın derdi. Fedakarlık, özür dilemek evlilik hayatında çok mühim. Affetmek çok mühim ama affedildiğini bilmek de çok mühim. Yani evlilikte her şey karşılıklı ne veriyorsanız onu alıyorsunuz“ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.