65. Hükümet Güvenoyu Aldı

65. Hükümet Güvenoyu Aldı

65. Hükümet’in güveoyu almasının ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri geçmiş dönemde yapılan hizmetler...

65. Hükümet’in güveoyu almasının ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 65. Hükümet Programı güvenoyu aldı. 22 Mayıs’ta gerçekleşen AK Parti Olağanüstü Büyük Kongresi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Yıldırım’a hükümet kurma görevi vermesinin ardından kurulan 65. Hükümet, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada güvenoyu aldı. Elektronik sistemle yapılan oylamaya 453 milletvekili katıldı. 315 milletvekili hükümet programına olumlu oy verirken, 138 milletvekili de ret oyu kullandı.

"ELEŞTİRİLER, ÖNERİLER, UYARILAR BİZİM İÇİN YOL GÖSTERİCİDİR”

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet’in TBMM’de güvenoyu almasından sonra teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım, "Yüce Meclisimizin hükümetimize gösterdiği güven için hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 65. Cumhuriyet Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. Cenabı Mevlamdan hayırlı hizmetler yapmamızı niyaz ediyorum. Bu vesileyle görevi devraldığım 64. Hükümet’in Başbakanı ve Bakanlar Kurulu üyelerine de, Sayın Davutoğlu ve arkadaşlarına da yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. 65. Hükümet’in programı esnasında görüşlerini dile getiren bütün milletvekillerimize, muhalefet partisi grup başkanvekillerine ve bu program üzerinde eleştirileriyle önerileriyle bize ışık tutan bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şüphesiz eleştiriler, öneriler, uyarılar bizim için yol göstericidir. Daha güzel kararlar, daha doğru işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır" diye konuştu.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN 2023 HEDEFLERİNE DOĞRU EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEKTİR"

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz. 79 milyonun hükümetiyiz. Güzel ülkemiz, Türkiyemiz 65. Hükümet döneminde çok daha güzel hizmetleri geçmiş dönemde yapılan hizmetlere ilave ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyecektir. Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız. İnsan hak ve hürriyetlerini çok daha geliştireceğiz. Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğinin daim olması için gece gündüz demeden çalışacağız. Milletimizin barışı, huzuru için hayatını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Bu duygularla yüce Meclisimizden güvenoyu alan 65. Cumhuriyet hükümetinin üyeleri ve başkanı olarak bir kez daha duyduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Başbakan Yıldırım, TBMM’de güven oylamasından sonra yaptığı teşekkür konuşması sonrasında AK Partili milletvekillerinin, CHP Grup Başkanvekili ve milletvekillerinin, MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP grup yöneticilerinin ellerini sıkarak tebrikleri kabul etti.

Bu arada oylama sırasında Başbakan Yıldırım elektronik oylama sırasında zorlandı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ise milletvekilleri ilgi gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.