7 Asırlık Dedebağ Hayrı Karacasu'da Yapıldı

7 Asırlık Dedebağ Hayrı Karacasu'da Yapıldı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde 733 yıldır devam eden Dedebağ Keşkek Hayrı, bu yıl da büyük bir coşku ve birlik beraberlik içerisinde yapıldı.

Aydın’ın Karacasu ilçesinde 733 yıldır devam eden Dedebağ Keşkek Hayrı, bu yıl da büyük bir coşku ve birlik beraberlik içerisinde yapıldı.

Cuma Mahallesi Muhtarlığı ve Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma Derneği öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla düzenlenen Dedebağ Keşkek Hayrında bu yıl 70 kazan keşkek yapıldığı dile getirildi. Keşkeğin yanı sıra turşu ve ekmek ikram edilen hayırda vatandaşlar dağıtım alanından uzun kuyruklar oluşturdu. Katılımın her yıl daha arttığı ifade edilirken bu yıl 20 bin civarında bir katılım olduğu aktarıldı. Genç-yaşlı, uzak-yakın demeden Karacasu’da oturan ya da merak edip gelen binlerce insanın sabahın erken saatlerinde kuyruk oluşturduğu organizasyonda Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül ve Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve ilçe daire amirleri de yer aldı.

Belediye olarak çevre düzenlemesi ve organizasyonun gerçekleştirilmesi anlamında destek sağladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Karacasu’yu seven insanların maddi katkılarıyla ve onların emekleriyle bu hayır 733 yıldır yapılıyor. Halkımız bütçe olarak katıldığı gibi emek anlamında da destek oluyor. Dün akşama kadar etlerin ayrılmasında sabaha kadar dövülmesinde gönüllü vatandaşlarımız çalıştılar. 1200 kilo et 1200 kilo buğday kullanıldı. Hayvanlar kesildikten sonra sıcak sularda bu kazanlarda 70 kazanın içerisinde önce etler pişirildi. Bunların içerisinde pişmiş olan etlerin sinirleri halk tarafından ayıklandı. Ayıklanan etler buğdayla karıştırılarak sabaha kadar dövüldü ve keşkeğimiz oluştu. Burada turşumuz ve buğday ekmeğimiz ile beraber halkımıza ikram ediliyor. Bu gelenek 733 yıldır devam ediyor. Her yıl Çarşıda kurulan çadırdan, buradaki otoparkın durumundan katılım hakkında bir fikir alabiliyoruz. Et ve buğday oranımız her sene artıyor. Bu yıl geçen seneki kadar hatta daha fazla bir katılım oldu. 20 bin kişinin katıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

“GELECEK NESİLLERİMİZE AKTARACAĞIZ”

Cuma Mahallesi Muhtarı ve Cuma Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Osan da katılımın her yıl arttığına vurgu yaptı. 733 yıldır devam ettiğini söyleyen Osan, bunun daha evveli de olduğunu ancak bunu bilemediklerini dile getirdi. Hayır için kullanılan malzemenin her yıl arttığını ifade eden Osan bunun katılımla doğru orantılı olduğunu aktardı. Cuma Mahallesi olarak bu işe gönül verdiklerini söyleyen Osan "Akşamdan sabaha kadar vatandaşlarımız gönüllü olarak çalışıyorlar. Sabahleyin de keşkeğimiz, turşumuz ve fırına yaptırdığımız ekmeğimizi ikram ederek güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.