73 Yıllık Saatçi Aydın’da Yılın Ahisi Oldu

73 Yıllık Saatçi Aydın’da Yılın Ahisi Oldu

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ‘Yılın Ahisi’ seçilen 73 yıllık Sökeli saatçi Süleyman Önüt’ü plaketle onurlandırdı.

- Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ‘Yılın Ahisi’ seçilen 73 yıllık Sökeli saatçi Süleyman Önüt’ü plaketle onurlandırdı.

Aydın’da 2014 yılı Ahilik Haftası etkinlikleri Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Aydın Valisi Erol Eyyıldız’ı makamında ziyaret eden Ahilik Haftası Kutlama Komitesi, Vali Ayyıldız’a çiçek takdim etti. Ziyarete Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan, Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, AYESOB Başkan Yardımcısı - Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden ile komite üyeleri katıldı.

Ahilik Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler veren AYESOB Başkanı Çetindoğan, “Ahilik teşkilatı sık sık, dünyada yaşamak için bilgi, ahlak ve sanata, esnaf-sanatkarlar arasında yardımlaşma ve işbirliğine, ahiret için de takva ve iman esaslarına sımsıkı sarılmaya ihtiyaç olduğunu hatırlatırdı. Bu bakış açısının uygulamaya konulmasıyla Ahilik Örgütü, günümüzde gelişmiş ülkelerin çok önem verdikleri sivil toplum kuruluşlarının dünyadaki ilk, en kapsamlı ve en mükemmel örneğini oluşturmuştur. Bugün Ahilik ile ilgili yeni tespitler bulunduk. Ahilik 500 yıldır hem sosyal hem de siyasal tarihimizi etkilemiştir. Esnaflarımız ekonomik ve sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Esnaflarımız toplumun bel kemiğini oluşturuyor. Bu nedenle Ahilikten ilham almamız gerekmektedir” dedi.

Aydın’da ‘Yılın Ahisi’ seçilen 88 yaşındaki Sökeli saatçi Süleyman Önüt’ü plaketle onurlandıran Vali Ayyıldız da, 73 yıldır mesleğini özveriyle kutlayan emektar usta ve tüm esnafların Ahilik Haftasını kutladı. Ahilik geleneği ve sanatlar yetiştirmenin Türklere özgü bir zenginlik olduğuna işaret eden Vali Ayyıldız, “Ahilik, dürüstlük, cömertlik ve yardımseverlik ilkelerinin bir arada yaşatılmasını prensip edinen, yöneticisinden ferdine kadar herkese ışık tutan bir yaşam felsefesi ve idari sistemdir. Ahilik kurumu, ayrım yapmadan bu coğrafyada yaşayan herkese elini ve gönlünü açmış ve sınırlarımız ötesinde de başka kültürlere ve toplumlara esin kaynağı olmuştur. Topraklarımızda hayat bulan Ahilik kurumunun kültürel ve toplumsal özelliklerini yaşatmalı ve gelecek kuşaklara taşımalıyız” diye konuştu.

“AZ ÇALIŞILIP KAZANILAN PARADAN HAYIR GELMEZ”

1941 yılından bu yana mesleğini aralıksız olarak sürdüren Süleyman Önüt ise, Ahilik Haftasında sanatkarlara ve yeni nesle öğütlerde bulundu. Sadece iyi bir sanatkar olmanın yermediğini savunan Önüt,şu nasihatlerde bulundu: “Biz ustalarımızdan sadece esnaflığı öğrenmedik. Ustalarımız bir hep sanatkar olmanın yanında insanlara hizmet etmemiz gerektiğini söyledi. Yıllar içinde mesleğinde usta olmak yetmez. İnsanlara saygı göstermeyi ve iyi hizmet etmeyi de bilmek gerekir. Çok çalışıp çok kazanmak güzeldir. Ancak az çalışıp da kazanılan çok paradan kimseye hayır gelmez”

Yılın Ahisi ödülüne layık görüldüğü için herkese teşekkür eden Önüt, Vali Ayyıldız, AYESOB Başkanı Çetindoğan ve Ticaret İl Müdürü Yazıcı ile birlikta hatıra fotoğrafı çektirdi.

73 YILLIK SAATÇİ AYDIN’DA YILIN AHİSİ OLDU

73 YILLIK SAATÇİ AYDIN’DA YILIN AHİSİ OLDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.