AB Bakanı Bozkır, Farklı Dini Grupların Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

AB Bakanı Bozkır, Farklı Dini Grupların Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 2023 Türkiye’sinde öteki diye bir kavramın olmadığı Türkiye’yi hedeflediklerini belirterek, farklı din gruplarına ait vakıf mallarının iadesi ile ilgili çalış...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 2023 Türkiye’sinde öteki diye bir kavramın olmadığı Türkiye’yi hedeflediklerini belirterek, farklı din gruplarına ait vakıf mallarının iadesi ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Üsküdar Kız Kulesi Restaurant’ta farklı din gruplarının temsilcileri ile bir araya geldi. Programa AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda dini grubun temsilcisi katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Bozkır, “Türkiye Cumhuriyeti çeşitli kültürlerin, dinlerin, dillerin yüzyıllardır bir arada huzur içinde yaşadığı bir toprak. Ve bu çerçevede de gerçekten bu topraklarda ’yaratılanı sev yaratandan ötürü’ şiarından hiçbir zaman uzaklaşmadan yüzyıllar boyunca insanlara ışık tutmuş, engin medeniyet birikimi ile dünyaya barış ve hoşgörü tohumları atmış ve ekmeye devam eden bir ülkenin hepimiz mensuplarıyız. Hiçbir kimliği diğerinden üstün görmeden, zenginlik olduğu bilinci ile asırlardır kardeşçe yaşıyoruz” dedi.

Demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda yapılan reformlara dikkat çeken Bozkır, "Gerçekten Türkiye bu siyasi reformlarla rahatladıkça aslında tüm vatandaşlarımız bakımından onları çok daha huzura kavuşturacak, kendini çok daha iyi hissettirecek, geleceğe güvenle bakacak, bir ortamın da uygun hale gelmesi mümkün hale gelmiştir. Tabii bu çerçevede tüm Türk vatandaşlarına olduğu gibi farklı inanç grubuna mensup vatandaşlarımızın da bu şekilde kazanımları da gerçekten fazla olmuştur. Bu kapsamda önemli ölçüde büyük iadeleri gerçekleştirmiştir. Tabii devam eden bir süreçtir bu. 1936 yılında bir beyanname ile bir anlamda sahiplerinden alınmış vakıf malları, mülklerinin iadesi ile ilgili olarak çok ciddi bir çalışma yapılmaktadır. Bununla ilgili olarak belki tamamının iade edilmesi mümkün olamamıştır. Ama tabii maalesef belgelendirme, bunun bir komisyonda incelenmesi ve bunların gerçek sahiplerine iadesi konusunda da çalışmalar yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Demokrasinin önemine dikkat çeken Bakan Bozkır, sivil toplum kuruluşlarının son yıllarda önemli ölçüde arttığını hatırlatarak, “İnşallah 2023 Türkiye’sine giderken, ekonomik olarak verdiğim bu rakamlar yanında Türkiye’de hiç kimsenin etnik köküne bakılmaksızın, dini inancına bakılmaksızın, yaşam biçimine bakılmaksızın, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğu, öteki diye bir kavramın hiç olmadığı bir Türkiye’yi hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.