AB Yolundaki Aydın İnciri Yörex’te Ağızları Tatlandırdı

AB Yolundaki Aydın İnciri Yörex’te Ağızları Tatlandırdı

Antalya’da düzenlenen 6. Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) katılan Aydın Ticaret Odası’nın standı ilgi gördü. AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın incirinin 3 ay içinde Avrupa Birliği tarafından tescillenec...

Antalya’da düzenlenen 6. Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) katılan Aydın Ticaret Odası’nın standı ilgi gördü. AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın incirinin 3 ay içinde Avrupa Birliği tarafından tescilleneceğini kaydetti.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen YÖREX Fuarı’na Aydın Ticaret Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı ortak katılım sağladı. Antalya Expo Center’da Anadolu’nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenerek, tanıtımın yapıldığı YÖREX’e Türkiye’nin 86 ilinden 388 üzerinde firma, oda ve borsanın yer aldığı fuarda inciri ile marka olan Aydın Ticaret Odası da yerini aldı. Tralles antik kentinin sembolü Üçgözler temalı standa ziyaretçilere, incir ve zeytin ikram edildi. Fuarın açılışını gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın standını ziyaret etti. Antalya protokolünün de eşlik ettiği Hisarcıklıoğlu, ikram edilen incirin tadına baktı.

“İNCİR, AB TESCİLİNİ BEKLİYOR”

Aydın Ticaret Odası(AYTO) Başkanı Hakan Ülken, bu yıl fuarın içeriğinin çok geliştiğinin altını çizerek, her geçen yıl fuarın üstüne koyarak yoluna devam ettiğini söyledi. Aydın’nın coğrafi işaretli ürünler noktasında öncü olduğunu kaydeden Ülken, “Aydın incirinin coğrafi işaret tescili AYTO’ya ait. Ama bununla kalmadık. Bürüksel’de Avrupa Birliği’nde tescilimizi tamamlamak üzereyiz. 3-4 ay içinde AB’de Aydın incirini dünyaya tescillemiş olacağız. Patentini alacağız. Bu ikinci Türk markası olacak. Birincisi mamul standardında olan Antep baklavasıydı. İkinci de Aydın inciri olarak tarihe geçecek. Ülke genelindeki bir çok ürünümüzün, hem ülkemizde hem de AB’ de tesciliyle birlikte dış pazarda katma değerinin, güvenilirliğinin arttığı, dünyaya doğru gidiyoruz. Bunlar çok önemli kavramlardır” dedi.

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI KOYACAK”

Fuar kapsamında incir, zeytin yağı, zeytin, pamuk, künar, fıstık çamını sergilediklerini aktaran Ülken, “Bunu sergilerken de bölgesel kalkınmanın en önemli aktörlerinden biri olan kalkınma ajanslarının fuardaki ağırlığını hissediyoruz. Güney Ege Kalkınma Ajansı ile ortak katıldık. Aydın, Denizli, Muğla fuardaki yerlerini aldılar. Ülke ekonomisine katkı koyacağını bildiğimiz bu fuara katılmaktan mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.