Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

ABD’de durum

Bir ülkede iktidarda kalabilmek için ya da iktidarı alabilmek için, seçimlere hile karıştırmak, demokrasi ayıbı insanlık suçudur. 

Seçimlere hile karıştırılmadığı halde bu konuda iddialarda bulunmak, seçmenini galeyana getirmek, yandaşlarını sokağa dökmek, asayişi bozmak, medeniyet ve ahlaksızlık örneği yine insanlık suçudur. 

Bütün bu başta söylediğim olayların yaşanması, o ülkenin şeffaf bir yönetimle yönetilmediğinin örneğini teşkil eder ki bu olaylar yaşandığı ülkeler muhakkak ileride kaosu yaşarlar. 

Ülkelerde yöneticilerin, demokratik kuralların dışına çıkması, güç zehirlenmelerinin yaşanması sonucu, hamaset nutuklarının atılması, (kendilerine oy vermeyenlerin, usulüne uygun olarak düşman ilan edilmesi) o ülkeleri yaşanmaz hale getirir. 

Dil, din, ırk, mezhep ve etnik kökenler üzerinden siyaset yaparak, erki ellerinde bulundurdukları zaman, silahlı güçlere, ordulara, hatta özel ordular kurarak en büyük hakim gücün kendileri olduğunu zannedenler, önce seçimlerde kaybederler. 

İktidarı teslim etmek istemediklerinde, bizimkileri taraftarlarını kongre binasını, sarmaya ve basmaya çağırabilirler. Karşı tarafta boş durmaz onlarda kendilerininkileri sokaklara çağırdıklarında ve o kendilerininkiler, dışlanmış, renklerinden dolayı dünyanın gözü önünde bizimkilerin polisleri tarafından, ya boğazı sıkılarak, ya sırtında vurularak ya da işkence hanelerde cinayetle öldürülürlerse; o ülkede kan gövdeyi götürür. 

Trump, sözüm ona demokrasinin, insan haklarının beşiği olduğunu iddia eden, bir ülkede,  bu yanlış örneklerin denemesini yapıyor. 

Bütün dünya alem bilmelidir ki, ABD sözüm ona demokrasi için, ülkeler işgal edebilen, ama girdiği ülkelerde Milyonlarca insanın katline sebep olduktan sonra, kendisine biat eden, yöneticileri, o ülkelerin başına getiren,  en büyük güç olduğunu zanneden, katil yöneticilerin ülkesidir. 

Yine bütün dünya alem bilmelidir ki, bu yanlışları yapan ülkelerin çokluğu, yanlışlar zincirinin doğru olmasını sağlamaz. 

Demokrasi, insan hakları, adalet, her ülkeye olduğu gibi her insana bir gün lazım olacaktır. 

Bu gün, Dünyanın bütün silahları sizin elinizde olabilir. Bütün orduları da emrinizde olabilir. İşgal ettiğiniz, fabrikalarına, tersanelerine, evlerine girdiğiniz ve ırzlarına, namusuna musallat olduğunuz; Mazlum milletler ve insanlar sizlerin sonu olacaktır. 

Elbette kolay bırakmayacaksınız, elinize geçirdiğiniz mevzileri, elbette, kolay bırakmak istemeyeceksiniz ekonomik kaynakları, ama şunu biliniz ki, “sizin bir tuzağınız varsa, Allah’ında bir tuzağı vardır. Allah tuzak kurucuların en hayırlısıdır” 

Allah mazlum milletlerin ve insanların yanındadır.  

Demokrasi, insan hakları ve adaletin uygulandığı, yaşandığı, dünya dileklerimle, saygılarımı sunuyorum.                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.