Abdullah Gül-Bülent Arınç Görüşmesine MHP’nin Yorumu

Abdullah Gül-Bülent Arınç Görüşmesine MHP’nin Yorumu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Abdullah Gül’ün, Bülent Arınç’ya görüşmesini değerlendirerek, geçmiş dönemleri suçlayanların, yeni dönemde artık geçmişteki arkadaşlarını suçlayacak noktaya geldikle...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Abdullah Gül’ün, Bülent Arınç’ya görüşmesini değerlendirerek, geçmiş dönemleri suçlayanların, yeni dönemde artık geçmişteki arkadaşlarını suçlayacak noktaya geldiklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Başkanı Mehmet Keleş ve yönetim kurulu üyelerini parlamentoda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşme ve daha sonra Abdullah Gül’ün Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile yaptığı görüşmelerin hatırlatılması üzerine, “Derin bir çatlak olduğu gayet açık ve net” ifadelerini kullanan Oktay Vural, Cumhurbaşkanının hukuken yetkisi olmamasına rağmen Bakanlar Kurulu ve hükümetin önüne geçerek genel siyasi yönetme gayreti içinde olduğunu söyledi. Vural, “Fiili bir darbe oluşmaktadır. 30 bin öğretmen ataması Cumhurbaşkanı tarafından yönetilebilmektedir. Tek adamcı yönetimin ortaya koyduğu tezahürlerdir. 1 Mart Tezkeresi geçmesi gerekiyordu, orada bazı gizli pazarlıklar oldu, o zaman ‘arkadaşlar’ dedikleri kimseleri suçladı Cumhurbaşkanı. O zamanın başbakanı Abdullah Gül idi ve şuanda da o süreçle ilgili olan kimseler var. Böyle bakıldığı zaman bu anlaşmazlığın çok derin olduğu” diye konuştu.

Vural, Abdullah Gül ile Bülent Arınç görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

“Zannederim Sayın Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül’den Arınç ile ilgili bir aracılık yapma talebi olmuş olacak ki ‘dürüst değil o zat’ dediği zat ile herhalde bir aracı görüşme yapma ihtiyacı içinde olmuşlar. Maalesef Türkiye, maalesef ülkeyi yöneten zihniyetlerin ağır politik hatalarının bedellerini ödüyor. Geçmiş dönemleri suçlayanlar, yeni dönemde artık geçmişteki arkadaşlarını suçlayacak noktaya kadar gelmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.