Adalet Bakanı Gül, yaralı savcıyı ziyaret etti

Adalet Bakanı Gül, yaralı savcıyı ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 10 Ekim tarihinde Korkuteli ilçesinde makamında bir polis memurunun silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Savcı A.Kadir Küçüköner’i hastanede ziyaret etti. Bakan Gü...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 10 Ekim tarihinde Korkuteli ilçesinde makamında bir polis memurunun silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Savcı A.Kadir Küçüköner’i hastanede ziyaret etti. Bakan Gül, saldırı sonrası ilk yardıma dikkat çekerek, "Eskiden filmlerde görürdük ambulans helikopteri. 20 dakik içinde getirilip ameliyata alınması Türkiye’nin geldiği nokta açısından da ayrıca tarihi ve çok önemli bir vak’adır dedi.

Bakan Gül, silahlı saldırı sonucu yaralanan Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner’i tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Servisi’nde ziyaret etti. Küçüköner’in durumuyla ilgili bilgi alan Bakan Gül, savcının babası Hasip Küçüköner, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de yer aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Gül, Savcı Küçüköner’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, soruşturmanın devam ettiğini ve yakında hazırlanacak iddianame ile soruşturmanın sonuçlanacağını söyledi. Görev başındayken silahlı saldırıya uğrayan Savcının odasında 5 kovan bulunduğunu ve görev başında hakim ve savcılara yapılan bu tür saldırıları kınadıklarını söyleyen Bakan Gül, "Savcımızın durumu hamdolsun iyi, yakın zamanda da taburcu olacak, sevindirici diğer yönde 20 dakika gibi buraya intikalinin sağlanmasıdır. 20 dakika içinde yoğun bakım ve ameliyata alındı. Bu Türkiye’de geldiğimiz noktayı göstermesi açısından önemli çok tarihi bir vak’adır. Böyle hızlı müdahaleleri hep filmlerde görürdük, kendi vatandaşını ambulansla helikopterle alanları görürdük ve Türk vatandaşı buna layık değil mi derdik. Hamdolsun zamanında müdahale de savcımızın hayatta kalmasında çok etkili oldu. Çok önemli bir vaka, en yakın zamanda taburcu olmasını bekliyoruz" dedi.

Son kararname ile Savcı Küçüköner’in Yargıtay Savcısı olarak Ankara’ya atandığını hatırlatan Bakan Gül, Savcı Küçüköner’in meslek hayatına başarılı bir savcı olarak devam edeceğini söyledi. Bakan Gül, soruşturmanın devam ettiğini ve tutuklu 2 kişinin bulunduğunu iddianamenin de yakında hazırlanarak soruşturmanın tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner 10 gün önce, makam odasında aynı adliyede çalışan zabıt katibesi Şerife A’nın İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru eşi Turgut A. tarafından beylik tabancasıyla vurularak ağır yaralanmış, hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirilmişti. Olayla ilgili Turgut A. ile eşi Şerife A. gözaltına alınmıştı.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde HSK, 267’si adli yargı hakim ve savcı, 20’si idari yargı hakimi olmak üzere 287 yargı mensubunun görev yerini değiştirmiş, savcı Küçükören de Yargıtay Tetkik Hakimliğine atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.