Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Adaletsizliği, terörü, rüşveti, torpili kökünden silmenin yolu!

Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında mallar, mülkler, köy senetleri ve tapularla kayıt altına alınmaya çalışıldı. Elektronik sistem olmadığı için, Paranın kayıt altına alınması mümkün değil idi.

Şimdi nereden çıktı bu paranın kayıt altına alınması diyenlerinizi duyar gibiyim.

 Başlangıçta, yazımı okumadan, üç liralık ürünü faturasız sattığı için kendisini vergi kaçırdığını ve suçlu zanneden vatandaşımız da bu benim fikrime karşı çıkacak. Senede yaptığı cironun yarısını faturasız yapan ve vergi kaçırdığını zanneden esnafımızda bu fikrime karşı çıkacak.

Durun, hemen bana karşı çıkmayınız. Size önerdiğim sistemin sizlere neler kazandıracağını anlatayım önce. Sonra ne haliniz varsa görünüz.

Önerdiğim bu sistemde, piyasalarda, çantada, cüzdanda, yastık altında ve valizlerde paraların dolaşmayacağını ve bilgisayar ortamında ve cebimizdeki nüfus cüzdanımızın beyninde paramızın dolaşacağını anlatacağım.

Başlangıç olarak, her fert parasını Merkez Bankasına yatıracak. Altını, ziynet eşyası, dövizi, nesi varsa, ayrı, ayrı bu nüfus cüzdanına yüklenecek. Tüm vergiler kaldırılacak. Sadece para bilgisayar ortamında bir kişiden diğerine aktarılırken, yani bir mal aldınız da, parasını ödeyeceksiniz ya, Kartınız ya da Nüfus cüzdanınız post cihazına takıldığınızda, yüzde10’u, devletin hesabına, yüzde 90’ı malı aldığınız vatandaşın hesabına aktarılacak.

Parası olmayanlar ne yapacak?  Parası olmayanlara, devlet hayatlarını idame ettirecek kadar aylık düzenli para aktaracak ve o vatandaşına kredi açmış olacak. Borç hanesine yazılacak.  Bu şahıs işsiz hanesinde görülecek ve ona uygun iş bulunduğunda çalışmayacağım diyemeyecek. Kullandığı kredi, her aylık kazancından yüzde 20 olarak kesilecek.

Tüm valizlerle, çantalarla ve cüzdanlarda para olmadığından rüşvet olarak, hekimlere, hâkimlere, belediye yetkililerine, devlet erkânına, vekillere, velhasıl işinizi görmesini istediğiniz kişilere, paralar ekran üzerinden aktarıldığı için; hiçbir kimse bu riski göze alamayacak. Adaletsizlikler, torpiller, adam kayırmalar ve usulsüzlükler ortadan kalkacak.

Teröre akan paralarda, Himmete akan paralarda, yolsuzluklara akan paralarda, uyuşturucuya akan paralarda, silah tacirlerine akan paralarda devlet ekranlarından göründüğü için; her türlü nedametten ülkemiz kurtulacaktır.

Seçimlerde harcanan paralara gelince, milletvekili seçildiği zaman elli yıl dahi orada kalsa, maaşları ile karşılanamayacak şekilde büyük harcama yapanların, ortadan kalktığını göreceksiniz. Hiçbir aday maaşından başka para alamayacağı için, dürüst adaylar seçimlere katılacak. Çok kazanma hırsı olanlar ticarette, inşaatta ve diğer alanlarda çalışacaklar. Dolayısı ile Millet Meclisini de temizlemiş olacağız.

Vergi kaçıranların durumuna gelince “satın alanın, sadece Yüzde On ödediği” bir ortamda vergi kaçırmayı düşünmeleri bile mümkün olmayacak her şey kayıt altına alındığından. Devletin geliri en az 3-5 kat artacaktır.

Sabit gelirli ne kazanacak? Şu anda onların satın aldıkları her malın üzerinde yüzde 25-40 vergi var. Aynı malın üzerinde yüzde18 KDV var. Aynı malın üzerinde yüzde10 stopaj var. Aynı malın üzerinde en az yüzde10 faiz var. Şimdi bunların tamamının çıkarıldığını ve sadece yüzde10 verginin kaldığını düşününüz. Alacağı her mal, yarı fiyatının altına düşecektir. Yani sabit gelirli işçi, memur, emekli, köylü, esnaf, sanatkâr, her kim varsa, gelirleri iki kat alım gücüne erişmiş olacaktır.

Bırakınız, devletin maaşlarınıza yüzde 5 zam yapmasını istemeye.

Bırakınız, vergi kaçırmak için yollar yöntemler aramaya.

Bırakınız, seçim sistemindeki adaletsizliklerden yakınmaya.

Bırakınız, memleketimizdeki her tür adaletsizliklerden yakınmaya.

Bırakınız, ne zaman bu terör bitecek demeye, anaları ağlatmaya, ağlamaya, sızlamaya. Bu sistem, bütün ülkeyi kurtaracaktır. Bu yazdıklarımı,  bir kez olsun düşününüz.

Milletin, sağda, solda, valizde, çantada, yastık altında, yabancı bankalarda sakladıkları paraların tamamı, Merkez Bankasında toplandığından; Hükümeti düşürmeyi düşünen, devletimizi güç duruma düşürmeye çalışan, tüm güçlere karşı, devlet bütçesi bu günkü bütçemizin tam beş katına yakın olarak, hazinemizde olacağından, hiçbir yabancı güç devletimizin ekonomisini bozamayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.