Adaylar Mesut Özakcan’a çalışıyor!

Sadece 41 gün kaldı seçime.

Aydın’da belediye başkan adayları konusunda belirsizlik yok.

İttifakları oluşturan AK Parti-MHP ve CHP-İYİ Parti büyükşehir ve 17 ilçenin belediye başkan adaylarını belirlediler. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın katılımıyla büyük ivme kazanan Demokrat Parti’nin (DP) büyükşehir, Efeler ve Söke’nin dışındaki 15 ilçede aday çıkarması beklenmiyor.

Aday belirleme süreçlerinde istifalarla tatsız sahneler yaşayan CHP’de sular durulmuyor. Efeler Belediye Başkanı ve DP Başkan Adayı Mesut Özakcan, sıcak ve içten tavırları, herkesimi kucaklayan anlayışı ve birleştirici mesajlarıyla destek toplamaya devam ediyor…

Halkın içinden, samimi bir kişilik olan Başkan Özakcan’a her siyasi görüşten destek var. Özellikle de soldan. Şimdilik anketlerde de önde gidiyor. Sakin, mütevazı, güleç yüzlü başkan görev süresi içinde “billboardlara değil gönüllere yazdırmış adını,” çok seviliyor. Halk adaylık sürecinde onun mağdur edildiğini düşünüyor. Kendisi bu durumu “adaylığımı engellediler ama başkanlığımı engelleyemeyecekler” sözleriyle açıklıyor. Ancak Özakcan açısından dezavantaj tamamen ortadan kalkmış değil. Halk, “Mesut abi iyi adam ama DP’den kazanır mı?” endişesini taşıyor.

Ama her şeye rağmen Başkan Özakcan’ın tutumu, kucaklayıcı adımları, dur durak bilmeden çalışması belediye başkanlığını kazanacağı beklentisini yükseltiyor. Ki anketlerde de sokakta da Özakcan sesi yükseliyor… Tam bu noktada geçtiğimiz gün seçim çalışmalarını takip ettiğim Özakcan’ın moralinin oldukça yüksek, keyfinin de bir hayli yerinde olduğunu belirtmeliyim.

Öte yandan CHP-İYİ Parti adayı Fatih Atay’ın işi çok zor. Üç dönem milletvekilliği yapan Atay’ın açmazları çok… 1 Kasım seçimlerinde CHP’den milletvekili seçilemeyen Fatih Atay, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Ören’e söylediği ve basına yansıyan; ‘1 Kasım’da yeniden milletvekili seçilemememin nedeni Alevi ve Kürt kökenli CHP’lilerdir. Ben, CHP’yi bunlardan temizleyeceğim. Aydın siyasetini bunlardan kurtaracağım” şeklindeki sözleri nedeniyle başı dertte. Bu açıklamasıyla CHP seçmeninin ciddi tepkisini alan Fatih Atay, bu söylem karşısında adaylığı sürecinde nasıl bir politika izleyip seçmenlerin aklındaki soru işaretlerini giderecek merak konusu, bir…

“Eski Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’a kafa tutan adamım” sözleriyle kendini tanıtmaya çalışması, üç dönem milletvekilliği yapmasına rağmen Fatih Atay’ın yeterince tanınır olmadığını gösteriyor, iki.

“Devletin valisine kafa tutan adam, halka neler yapmaz” şeklinde eleştiriliyor, üç.

CHP oylarının ağırlıklı oranı Mesut Özakcan’a kayıyor. Bu durum Fatih Atay’ı geriyor, gerildikçe asabileşiyor, agresif bir görüntü veriyor, dört.

Adaylık sürecindeki sarsıntıyı henüz atlatamayan CHP’de bir kriz de 19 Şubat Salı günü belediye meclis üyesi aday listesinin seçim kurullarına teslim edilmesinden sonra bekleniyor, beş.

Gelelim AK Parti-MHP adayı Ümmet Akın’a…

Ümmet Akın’da tıpkı Fatih Atay gibi yeterince tanınmıyor. Belediye başkanlığını yaptığı Germencik’te eleştirilen Akın’ın hem AK Parti hem de MHP tabanının içine sindiği söylenemez, bir.

Eğitim durumunun birçok ilden daha büyük Aydın’ın en büyük ilçesi Efeler’e aday yapılmasının yeterli olmadığı konuşuluyor, iki.

Kulaktan kulağa yayılan özel hayatı ve aşırı miktarda aldığı alkol nedeniyle onu zor günler bekliyor, üç.

Jeotermal firmalarıyla yakın ilişkileri tartışılıyor, dört.

Halkın ‘kasıntı’ bulduğu Ümmet Akın’ın Germencik’ten getirilerek 300 bin nüfuslu Efeler’e aday yapılması ‘Efeler’in sokaklarını bilmez” denilerek, “ithal aday” yakıştırması yapılıyor, beş.

Daha liste uzayabilir…

Sonuç olarak;

Tıpkı 2009’da tüm adayların Özlem Çerçioğlu’nun değirmenine su taşıdığı gibi; gerek AK Parti-MHP’nin ve gerekse CHP-İYİ Parti’nin Efeler adayları Mesut Özakcan’a çalışıyor.

Efeler’den aktaracaklarım şimdilik bu kadar.

Peki, 31 Mart seçimlerine 41 gün varken Aydın Büyükşehir’de durum ne?

AK Parti-MHP Büyükşehir adayı Mustafa Savaş yükselirken, CHP-İYİ Parti’nin adayı Özlem Çerçioğlu düşüşte. FETÖ tutuklusu Erkan Karaaslan’la iş tutması, yolsuzluk gerekçesiyle yargılanması, 2014 yerel seçimlerindeki vaadlerinin çoğunu yapmamış olması Çerçioğlu’nun önünde handikap olarak duruyor. Beş yılda hizmet göremeyen halk, kente değer katacak başkanını bekliyor.

İttifakın İYİ Parti kanadında da sıkıntı büyük, İYİler “lağım suyu ile temiz su birleşir mi?” sorusunun cevabını arıyor.

41 günde daha neler olacak hep birlikte göreceğiz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum