ADEM öğrencilerinden Kudüs tepkisi

ADEM öğrencilerinden Kudüs tepkisi

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan kararının ardından tümdünyada süren tepkilere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci toplululuğu ADEM de tepki gösterdi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düze...

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan kararının ardından tümdünyada süren tepkilere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci toplululuğu ADEM de tepki gösterdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen basın açıklamasına Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanımız Önder Uçak, Büro-Memur-Sen Şube Başkanı Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, Enerji-Bir-Sen İl Başkanımız Yüksel Kutlu, Emekli-Memur-Sen Başkanımız Ayhan Balcı, Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile Üniversitede görev yapan Daire Başkanı Bayram Bozyiğit, Genel Sekreter Yardımcısı Çetin Haliloğlu ve Üniversite öğrencileri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Başkanı Erol Aksakal yaptığı açıklamada "Ekmeğini şiddet üzerinden kazanan bu şer odaklarının son hamlesi; bütün inançlarca kutsal sayılan, Yüce Allah’ın mesajını insanlığa iletmeleri üzere görevlendirdiği Peygamberlerin birçoğunun yaşamış olduğu kısaca ’Her şeyin başladığı yer’ olarak tanımlayabileceğimiz insanlığın ortak mirası Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesidir. Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin’in işgaline duyarsızlık bugün, olayı farklı noktalara taşımıştır. Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs’ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabulü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir. Kudüs, bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı İlahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Bizce bugün ortaya çıkan bu hadise Kudüs’ü sadece Filistin sorunun bir parçası olmaktan çıkarmış insanlığın ortak sorunu haline dönüştürmüştür. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanlarına çağrı da bulunarak; ’Kudüs İçin Direniş İnsanlık İçin Diriliştir’ diyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.