Adrese Teslim İhale Talimatını Kim Verdi?

Adrese Teslim İhale Talimatını Kim Verdi?

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nde mal ve hizmet alımlarında skandal bitmek tükenmek bilmiyor. Nazilli’de kullanılan araçların tamiri için aynı adresteki ve aynı kişiye ait firmalardan teklif alınarak yeni bir skandala daha imza atıldı.

Hakan Olgaç’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı görevini üstlendiği dönemde yapılan doğrudan temin alımlarında usulsüzlük yaptığı iddia edildi.

ADRESE TESLİM İHALE

‘Açık ihale usulü’ ile mal ve hizmet alımlarının yapılması gerekirken, ihaleleri bölüp parçalayarak ‘doğrudan temin’ usulüyle ‘adrese teslim ihale’ gerçekleştiren Hakan Olgaç’ın belediye adına yapmış olduğu hizmet alımlarıyla ilgili olarak başka bir ayrıntı ortaya çıktı.

FİRMALAR AYNI KİŞİYE AİT

ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, Nazilli ilçesinde kullanılan araçların tamir ve bakımlarının yaptırılması doğrudan temin yoluyla hizmet alımı yapmak için 3 firmadan teklif mektubu aldı. Ancak teklif alınan Makro Dinamik ile Hidro Atak firmalarını aynı adreste ve aynı kişiye ait olduğu öğrenildi.

15 GÜNDE 150 BİN LİRA ÖDENDİ

2015 Kasım ve Aralık aylarındaki 15 günde Nazilli’de kullanılan araçların tamiri için Makro Dinamik firmasına 150 bin lira ödeme yapıldı. 15 gün içinde 3 kez doğrudan temin yöntemiyle yapılan hizmet alımının Kamu İhale Yasası’nda belirtilen şekliyle açık ihale usulü ile yapılması gerekiyordu.

Hizmet alımını gerçekleştiren Hakan Olgaç’ın bunu bildiği halde doğrudan temin yönteminde ısrarcı olması, işin Makro Dinamik firmasına verilmesi konusunda talimat almış olabileceği belirtiliyor.

TALİMATI KİM VERDİ?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun daha öncede usulsüz olarak mal ve hizmet satın alımları gerçekleştirmesiyle gündeme gelen Hakan Olgaç hakkında soruşturma açmamış olması talimat konusunu güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.