ADÜ ’3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal Ve Teknik Bilimler’ Konferansına Ev Sahipliği Yapıyor

ADÜ ’3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal Ve Teknik Bilimler’ Konferansına Ev Sahipliği Yapıyor

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde 3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi’nin açılışı, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Sa...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde 3. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi’nin açılışı, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Kongreye, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Recai Tunca, Prof.Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr.Mustafa Aslan, akademik ve idari personel katıldı. Türkiye’deki meslek yüksekokullarının önemini ortaya koyarak farklı alanlardaki bilim insanlarını bir araya getiren organizasyonunun üçüncüsü ADÜ’de, Nazilli Belediyesi, Hiperkitap ve Lider Eğitim Kurumlarının katkılarıyla düzenlendi. Türkiye’nin 42 farklı üniversitesinden 196 akademisyenin sosyal ve teknik bilimler alanlarında bildiri sunacağı kongrede, Atatürk Kongre Merkezi Magnesia, Miletos ve Maiandros Salonlarında eş zamanlı sunumlar gerçekleştirilecek.

Kongrenin açılış konuşmasında ADÜ Nazilli MYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Özçağ, Türkiye’de yükseköğretimin önemli bir parçası konumunda olan meslek yüksekokullarındaki eğitimi, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini tartışabilmek, akademisyenlerin sosyal ve teknik alanlarda getirecekleri bakış açılarını paylaşabilmek adına bu kongrenin düzenlenmekte olduğunu belirtti. Yrd. Doç.Dr. Özçağ, akademik çalışmaların yakından takip edilmesi, karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunarak meslek yüksekokullarında verilen eğitimlerin daha üst seviyelere ulaştırılabilmesi adına verimli bir kongre olmasını temenni etti. Kongreye ev sahipliliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizde 18 yüksekokulun olduğunu belirtirken meslek yüksekokullarında teorik bilgilerin verildiğine, pratik konusunda sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. Prof.Dr. Bircan, meslek yüksekokullarında sektöre eleman yetiştirme konusunda, sektörlerin taleplerine cevap verebilecek, mesleğini pratikte uygulayacak öğrenciler yetiştirmemiz gerektiğini belirtti. Bircan, Üniversitelerden mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesi noktasında mesleki tanımlamalarının doğru yapılmasının önemini vurguladı.

Kongrede, Hiperkitap Veri Tabanı Yöneticisi Hayri Yavuz, Hiperkitap’ın Türkiye’nin ilk dijital kütüphanesi olduğunu belirtirken veri tabanlarının kullanımı, e-kitap ödünç alma, e-kitap görüntüleme konuları hakkında bilgi verdi. Kongrede işletme, girişimcilik, uzaktan eğitim, medya, halkla ilişkiler, gıda sektörü, pazarlama, marka şehir, sosyal medya, istihdam, el sanatları, güneş enerjisi, sulama yöntemleri, sayısal kök bulma, dış ticaret, gıda güvenliği, ekonomik büyüme ve kalkınma gibi farklı konularda toplam 98 bildiri sunulacak. 28 Nisan’da başlayan kongre, 30 Nisan 2016 tarihinde sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.