ADÜ Rektörlüğü’nden Açıklama

ADÜ Rektörlüğü’nden Açıklama

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü, Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek olan rektörlük seçimleri öncesi yerel basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü, Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek olan rektörlük seçimleri öncesi yerel basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü adına Hukuk Müşaviri Vekili Av. Sabri Güleç tarafından yapılan açıklamada; “Üniversitemiz hakkında son dönemde yerel medyada çıkan haberlerde müvekkil üniversitenin yıllar içinde oluşmuş saygın imajının, itibarlarının ve marka değerlerinin gerçek dışı haberler ile zedelenmeye çalışıldığı görülmektedir. Bu durum Rektörlük seçimi dönemlerinde rastladığımız ve defalarca kınadığımız, son dönemlerde ise yerel basında sıklıkla tekrarlanan dezenformasyon çabalarının bir sonucudur. Bu tarz tüm haberlerde yer alan asılsız ve gerçek dışı isnatlar, kasıtlı olarak müvekkil üniversitenin üst yönetimi aleyhine kamuoyunu yanlış yönlendirme çabasının açık bir göstergesidir. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu gerçek dışı haberlerle ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun rektörlük görevine başladığı 29 Kasım 2010 tarihinden bugüne kadar Üniversitemiz Rektörü ve üst yöneticileri hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen herhangi bir ceza soruşturması ya da mahkemece yürütülen herhangi bir ceza kovuşturması bulunmamaktadır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun rektörlüğü döneminde gerçekleşen tüm idari iş ve işlemler ile tüm mali iş ve işlemler, düzenli olarak Sayıştay ve YÖK denetiminden geçmiştir. Bu denetlemelerde herhangi bir usuli eksiklik ya da mevzuata aykırı bir husus tespit edilmemiştir. Bahsi geçen haber içeriklerinin bazılarında ve yorumlarda idaremizce yapılan ihalelere ilişkin olarak iftira niteliğindeki yazılarla ilgili bilinmelidir ki; üniversitemizde yapılan ihaleler genel itibariyle açık ihale usulü ile gerçekleştirilmiş olup; Sayıştay denetçileri tarafından diğer üniversitelere emsal gösterilmektedir. Basında bu konularda yer alan gerçek dışı haberler ve içeriğinde yer alan asılsız isnatların ve yorumların Ekim ayı içerisinde üniversitemizde gerçekleşecek olan rektörlük seçimleri öncesinde üniversitemiz mevcut yönetimi hakkında olumsuz bir algı oluşturmaya çalışmak amaçlı olduğu açıktır. Buna sebebiyet veren tüm kişi ve kurumlar hakkında yasal haklarımızın kullanılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.