ADÜ Tıp Fakültesi Akademik Kurulu Toplandı

ADÜ Tıp Fakültesi Akademik Kurulu Toplandı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi, 2015-2016 Güz Yarıyılı Akademik Kurul toplantısı Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi.Toplantıya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavi...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi, 2015-2016 Güz Yarıyılı Akademik Kurul toplantısı Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serpil Demirağ, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç.Dr. Ali Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Özlem Erel, Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı ve öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç.Dr. Ali Yılmaz, mevcut borç durumu, borç-fatura tablosu, fatura/ödemeler tablosu, aylık ortalama poliklinik, ameliyat ve yatış sayıları hakkında bilgi verdi.

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Vekili Doç.Dr. Gökhan Cesur, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ali Akyol, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Erdem Ali Kısacık, ’2015-2016 Yılı Eğitim Öğretim Yılı Faaliyet Raporunu’ sundu.

ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serpil Demirağ, ’Akademik Durum, Akademik Yükselmeler, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Sayıları, Koordinatörlük, Mali İşler, Bilim Araştırma Projeleri, Etkinlikler’ konusunda sunum yaptı.

Rektör Prof.Dr. Cavit Bircan, ADÜ’den emekli olan Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. İlhan Özkan ve Prof.Dr. Ali Doğan Bozdağ adına Prof. Dr. Kübra Eren Bozdağ’a plaket verdi.

Rektör Bircan, Adnan Menderes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen akademik, idari ve fiziki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Tıp Fakültesi’nin talepleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

ADÜ açısından önemli olan yeniliklerden bahseden Prof.Dr. Bircan, Teknokent için uzun zamandır yapılan çalışmaların sonuçlandığını ve en kısa sürede hizmete girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bununla beraber teknokentlerin önemine değinen Bircan, Üniversitemizin Teknokentle birlikte üniversitelerarası başarı sıralamasının olumlu anlamda değişeceğini ve hak ettiği yere Teknokentle birlikte ulaşacağını ifade etti. Prof.Dr. Bircan, personelimiz için önemli bir gelişme olarak Türkiye’de rekor denilebilecek bir promosyon ihalesi gerçekleştirdiklerini belirterek akademik personele de ‘Proje Yaz, Teşvik Al’ uygulaması müjdesini verdi. Prof.Dr. Bircan,” Bu uygulamayla TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri ile patent başvurularında bulunan öğretim elemanlarına teşvik verilecek. Teşvik alabilmek için projenin başvurulan kurumca desteklenmiş olma şartı aranmayacak” dedi.

Toplantıda güz yarıyılı değerlendirilerek, Tıp Fakültesinin ihtiyaç ve projeleri dile getirildi. Toplantı, akademik personelin görüşlerini aktarmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.