ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hastalara Şifa Oluyor

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hastalara Şifa Oluyor

Aydın’da kalp krizi geçiren 92 yaşındaki Emine Atıcı, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümünde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Aydın’da kalp krizi geçiren 92 yaşındaki Emine Atıcı, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümünde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Sağ koroner arterinde yüzde yüz daralmaya bağlı olarak kalp krizi geçiren Emine Atıcı, ADU Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz’ın başarılı anjio operasyonundan sonra sağlığına kavuştu. Başarılı bir operasyondan sonra sağlığına kavuşan Atıcı, Doç. Dr. Eryılmaz ve ekine teşekkür etti.

Sağ koroner arterinde yüzde yüz daralmaya bağlı olarak kalp krizi geçiren Emine Atıcı’ya başarılı bir anjiyo yapan Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz, “Şüphesiz ki genç yaşamlara etki ediyor olmak bizi mutlu ediyor ama böylesi ileri yaşta hastalarda benzer sonuç almak çok mutluluk verici. Birçokları için 92 yaş ileri bir yaş olabilir ama bizim bu meslekte öğrendiğimiz şu oldu ki; ruh hiç yaşlanmıyor, insanoğlu her daim güzel yaşamak istiyor. Eğer buna katkı yapıyor isek ne mutlu bize. Hastamızın 92 yaşında bir kalp krizi vakası olması doğal olarak yapılacak işi nispeten standart bir olguya göre daha riskli hale getirmişti ama problemsiz bir şekilde hastanın damarını açtık. İşlem sonrası takiplerimizde de her hangi bir sıkıntımız olmadı.Hastayı mümkün olan en kısa sürede taburcu etmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Tuzlu, şekerli, unlu mamullere dikkat

İleri yaşlarda özellikle tuzlu, şekerli, unlu mamullerin tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Eryılmaz, “Hastalarımızdan düzenli egzersizlerini yapmalarını istiyoruz. Sigarayı şiddetli bir şekilde, içmemeleri yönünde uyarıyoruz. Alkol eğer kullanıyor iseler bırakmalarını veya en az miktar ile kısıtlamaları gerekiyor. Kilo takibini çok ciddi şekilde önemsemelerini istiyor ve özellikle tuzlu, şekerli, unlu gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmalarını istiyoruz. Aslında genel geçer bir kural olarak 3 beyazdan uzak durulması gerekiyor. Kesinlikle herhangi bir şekilde bir kalp muayenesi olmaktan kendilerini alıkoymasınlar bu çok önemli. Çünkü bazen öyle oluyor ki çok basit bir dokunuş insanın yaşamına ve hayat kalitesine büyük bir kazanç getirebiliyor. Hastamızın da 92 yaşında olması bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.