ADÜ’de ’Cost Projeleri Ve Uluslararası İşbirlikleri Konferansı’ Gerçekleştirildi

ADÜ’de ’Cost Projeleri Ve Uluslararası İşbirlikleri Konferansı’ Gerçekleştirildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nano Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen Cost Projeleri ve Uluslararası İşbirlikleri konferansı, Aydın İli Stratejik Araştır...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nano Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen Cost Projeleri ve Uluslararası İşbirlikleri konferansı, Aydın İli Stratejik Araştırma ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve Avrupa Birliği Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği (COST) Bilimsel Komite Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

COST’un ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ortak çalışmalarını desteklemek amacıyla kurulmuş olan bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Ersöz, bu projelerden nasıl yararlanılacağı, katılım kuralları, destekler, ödüller ve koordinatörlerin görevleri konusunda bilgiler verdi. COST’un amacını ise Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini destekleyerek; Avrupa’yı barışçıl amaçlar için bilimsel ve teknik araştırmada güçlendirmek olarak açıklayan Prof. Dr. Ersöz, bu programla ulusal olarak desteklenen araştırma projelerinin yürütücülerinin Avrupa düzeyinde oluşturulmuş ağlara dâhil olmalarının sağlandığını ifade etti.

Sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ersöz, COST aksiyonlarının en temel özelliğinin istenildiğinde bu programa katılımda bulunulabileceği olduğunu söyleyerek konferansına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.