ADÜ’de Fatih Ve Medeniyet Konferansı Düzelendi

ADÜ’de Fatih Ve Medeniyet Konferansı Düzelendi

İstanbul’un fethinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen“ Fetih ve Medeniyet” adlı konferans, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.Dr. Kemal Rama...

İstanbul’un fethinin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen“ Fetih ve Medeniyet” adlı konferans, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Dr. Kemal Ramazan Haykıran’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, daire başkanları, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. İstanbul’un stratejik önemi, Orta Çağda dünya konjonktürü, Fatih Sultan Mehmet’in bilinmeyen yönleri ve kişiliği, fetihten önce yapılan hazırlıklar gibi konuların ele alındığı konferans büyük beğeni topladı.

Hristiyanlığı kabul ederek İznik’ten ayrılan Konstantin’in yeni şehir anlamına gelen İstanbul’u nasıl kurduğunu anlatan Dr. Ramazan Haykıran, Şehrin stratejik öneminden dolayı defalarca kuşatıldığını Haçlı Seferleri sırasında da yağmalandığını belirtti. İstanbul’un Müslümanlar tarafından da kuşatıldığını anlatan Haykıran, fetih hakkındaki Hadis’e de dikkat çekti İstanbul’un fethi sırasında ateşli silahların yeni yeni kullanılmaya başlandığını anlatan Haykıran, Osmanlıların silah teknolojisi konusunda diğer devletlerin önünde olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet’in de tam bir Rönesans padişahı olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet’in padişahlığının yanı sıra strateji uzmanı, mimar, şair ve mühendis özellikleriyle de bilindiğini aktaran Dr. Haykıran, İstanbul fethedilirken Fatih’in stratejik yönünün fethi kolaylaştırdığını belirtti. Haykıran,Topkapı Sarayının tüm çizimlerini Fatih’in yaptığını, sahi topları dökülürken yine Fatih’in çizimlerinden faydalanıldığını kaydetti. Konferansın ardından Tralleis Meydanı’nda gerçekleşen Mehter Gösterisini katılımcılar ilgiyle izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.