Afyonkarahisar’da Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar’da Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

Afyonkarahisar’da 51. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde program düzenlendi.

Afyonkarahisar’da 51. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde program düzenlendi.

Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen Kütüphaneler haftası etkinliklerinde açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin özeti olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Afyonkarahisar gerek geçmişi, gerek bugünü ve gerekse geleceği ile gerçekten Türkiye’nin özeti diyebileceğimiz güzel ve kültürel varlıklara ve değerlere sahip ve aynı zamanda güzel insanlara sahip bir ilimiz. Bu yönü ile şehrimizin gençlerinin hususi ile geleceğe daha iyi adımlarla yürümeleri sadece internet çocuğu olmamaları, kültürü ile, geçmişi ile, değerleri ile buluşmaları gerçekten çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu yıl 51. Kütüphaneler Haftası olarak kültürlerarası diyalog kavramı ön plana çıkmış, aslında bizim çocuklarımızın hem kendi kültürlerini öğrenmeleri, kendi kültürlerini tam manasıyla kavradıktan sonra diğer kültürlerle bunun mukayeselerini yapmaları son derece önem arz etmektedir. Bu çerçevede biraz önce kütüphane müdürümüzün de ifade ettiği gibi bizim geçmişimizde önemli izleri olan İbn-i Sina gibi İbn-i Rüşd gibi önemli değerlerin mutlaka anlaşılması, mutlaka kavranması sadece üniversitelerde değil aslında daha alt kademelerde de olması gereken önemli hususiyetlerdir. Bizim tarihimize baktığımız zaman Türkiye’de büyük edebiyatçı ve büyük şair olarak bilinen kişiler lise öğretmenleridir. Liselerde öğretmenlik yapan kişilerdir. Yani lisedeki bir edebiyat öğretmenin, lisedeki bir tarih öğretmeninin adeta uluslararası tarih profesörü gibi eserler vücuda getirdiği ve öğrenciler oluşturduğu sevenler oluşturduğu bir birikime ve kültüre sahibiz.”

Şiir dinletisinin gerçekleştirildiği tören sırasında 51. Kütüphaneler Haftası döneminde en çok kitap okuyan emekli öğretmen İhsan Sarı’ya ve yine en çok kitap okuyan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu 1/C sınıfından Serkan Bal’a ve sıralamadaki diğer örencilere Vali Hakan Yusuf Güner tarafından teşekkür belgesi ve hediyesi takdim edildi. Tören Vali Hakan Yusuf Güner ve beraberindekilerin Kütüphane binası içerisinde hazırlanan kitap sergisinin açılışı ve gezilmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.