Ağaçtan ev gereçleri

Ağaçtan ev gereçleri

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde Kadir Tekneci isimli esnaf, 40 yıldır ekmek parasını çeşitli ağaçlardan yaptığı ekmek teknesi ve ev gereçlerini satarak kazandığını söyledi.Afyon’dan her hafta bölge paz...

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde Kadir Tekneci isimli esnaf, 40 yıldır ekmek parasını çeşitli ağaçlardan yaptığı ekmek teknesi ve ev gereçlerini satarak kazandığını söyledi.

Afyon’dan her hafta bölge pazarlarına gelen ve bölgede ’Tekneci Kadirağa’ lakabı ile tanınan Kadir Tekneci, ’’Aslanapa, Altıntaş ve köylerinde hala ekmek teknesi kullanan bir çok vatandaşımız var. Buralarda kara fırın ekmeği çok meşhur ve lezzetlidir. Talep geldiği için bizde pazara geliyoruz. Hem ekmek teknesi hemde ekmek yapımında kullanılan fırın küreğini satıyoruz. Bunun yanında yine kendi imalatımız el emeğimiz olan tahta kaşıklar, oklavalar, yer sofraları gibi ev malzemelerini de satıyoruz. Satışlarımız çok iyi olmasa da biz baba mesleğimizden ayrılamayız. Afyon’da yaptığımız tekneleri burada satıyoruz. Kışa hazırlık amacıyla yapılan yufka ekmeklerinin, köy ekmeklerinin ve bazlamaların hamurlarının karıldığı ekmek teknesini ömrüm yettiğince yapıp satacağım. Bu meslek, teknolojiye şu anda maalesef mağlup olmuş durumda olsa da, ben yaşatmak için çalışacağım’’ diye konuştu.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.