AGC’den ASKF Aydın İl Temsilciliğine ziyaret

AGC’den ASKF Aydın İl Temsilciliğine ziyaret

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetim kurulu, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Aydın İl Temsilciliğini ziyaret etti.Başarılı bir sezon olması temennisiyle gerçekleşen ziyarete Aydın G...

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetim kurulu, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Aydın İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Başarılı bir sezon olması temennisiyle gerçekleşen ziyarete Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. ASKF Başkanı Hasip Arıkan ve yönetim kurulu üyeleri AGC’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Şener ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Ziyarette amatör sporun sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Amatör liglerin başlaması sebebiyle ASKF yönetimine başarılar dileyen AGC Başkanı Semra Şener, Aydın’da yerel basının her zaman amatör sporun yanında olduğunu ve bundan sonra da olacağını ifade etti. Şener, şöyle konuştu; “Aydın’da amatör sporun gelişmesi için üzerimize düşeni yapma konusunda samimiyiz. Başkanımız Hasip Arıkan’a cemiyetimize gerçekleştirdikleri ilk ziyaretlerinde de söylemiştim. Her türlü projenizde yanınızda olmaya hazırız. Bunu Aydın yerel basını olarak bir görev kabul ediyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıktan uzaklaştırılarak spora özendirilmeleri çok önemli bir görev. Bu anlamda ASKF çok büyük bir iş yapıyor. Ben hem AGC Başkanı hem de bir anne olarak konuşuyorum. Bugün oğlum okula telefon değil, tablet değil top götürebilir miyim diye benden izin istiyorsa, çok büyük bir iş başarmışsınız demektir. Bu anlamda bir anne olarak size minnettarım. Öğle arasında okuluna gittiğimde onu sokak aralarında değil, okulun futbol sahasının içerisinde futbol oynarken ya da dışında seyirci olarak buluyorsam, bu onun geleceği adına çok büyük bir işin başarıldığı anlamı taşır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora ne kadar çok teşvik edersek, onları hem her türlü kötü alışkanlıktan koruruz hem de daha sağlıklı olmalarını sağlarız. Bu anlamda her zaman sizin yanınızdayız. Aydın basını olarak bu işte bize düşen görev neyse yapmaya hazırız.”

Efeler’de 41 amatör kulübün bulunduğuna değinen Başkan Arıkan, il genelinde 140 kulübün spora hizmet ettiğini söyledi. Bu kulüplerden 110 tanesinin futbol kulübü, kalan 30 kulübün de voleybol, basketbol, masa tenisi, uzakdoğu sporları, doğa sporları gibi branşlara ait olduğunun altını çizdi. BAL, Süper Amatör, 1. Amatör, 2. Amatör, U 11 ‘den U 19’a kadar 9 tane de altyapı kategorisinin bulunduğunu söyleyen Başkan Arıkan, bu tablonun Aydın için büyük bir zenginlik olduğunu belirtti. 2 binden fazla müsabaka oynandığının altını çizen ASKF Başkanı Arıkan, Aydın’da 10 bini lisanslı 15 bin sporcunun olduğunu ifade etti.

Göreve geldikleri günden itibaren yönetim olarak belediyeleri tek tek ziyaret ederek amatör spor için destek istediklerini ifade eden Başkan Arıkan tüm belediyelere kendilerine gösterdikleri destek için teşekkür etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da amatör spora çok önem verdiğine değinen ASKF Başkanı Arıkan, “Bu yıl da aynı desteğin Başkanımız Özlem Çerçioğlu tarafından verileceğine inancımız tam” dedi

ASKF Başkanı Hasip Arıkan, en büyük hayalinin tüm spor camiasını tek çatı altında toplamak olduğunu, bir spor kompleksi ile camiayı tek çatı altında toplamak için çalışacaklarını belirtti. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a Umurlu sahasının düzenlemesi için teşekkür eden Başkan Arıkan, Efeler Belediyesi ile birlikte yürüttükleri projeyle ilgili bilgiler de verdi.

Ziyarette amatör kulüplerin deplasman sıkıntıları ile ilgili de konuşan ASKF Başkanı Hasip Arıkan, bu konuyla ilgili bir projeye üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Projede sona yaklaştıklarına değinen Arıkan, kendilerini çok heyecanlandıran bu projenin müjdesini de çok yakında vereceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.