AGC’den Vali Koçak’a Ziyaret

AGC’den Vali Koçak’a Ziyaret

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetimi, Vali Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti.Valilik makamında gerçekleşen ziyarete Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, AG...

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetimi, Vali Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarete Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, AGC Başkan Yardımcı İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü İbrahim Kılıç, AGC Genel Sekreteri Mehmet Özçakır, AGC Saymanı Hüsamettin Kaçar, yönetim kurulu üyeleri Efeler Belediyesi Basın ve Halka İlişkiler müdürü Ahmet Varlık ve Ses Gazetesi Yazı işleri müdürü Durmuş Ali Kılınç katıldı.

Aydın Gazeteciler Cemiyetinin kurulmasından bu güne kadar olan süreç hakkında Vali Ömer Koçak’a bilgiler veren AGC Başkanı Semra Şener Aydın’ın ilk kadın Gazeteciler Cemiyeti başkanı, Türkiye’nin ise ikinci kadın Gazeteciler cemiyeti başkanı olduğunu ifade etti.

GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Altı ay önce devraldıkları bu bayrağı çok daha ileriye ve iyi yerlere taşımak istediklerini söyleyen AGC Başkanı Semra Şener, “ Göreve geldiğimiz Ocak ayından bu yana yeri dahi olmayan Aydın Gazeteciler Cemiyetini bütün arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ile bugünkü noktaya getirdik. Şu anda Aydın’ın en merkezi yerinde bütün gazeteci arkadaşlarımızı rahatlıkla ulaşabilecekleri bir Cemiyet binamız var. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimi sonrası tüm Türkiye inanıyorum ki basının tarafsız basının ne kadar önemli olduğunu anladı. Biz Aydın gazetecileri olarak da o günden bu yana vatan millet bayrak sevgisini taşıyarak, her şeyi bir kenara bırakarak bu süreci işliyoruz. İnanıyorum ki bu sürecide anlımızın akıyla atlatacağımızı üstesinde geleceğimizi biliyorum. Bizler Kurtuluş Savaşını, Çanakkale Savaşını yaşamış bir neslin çocuklarıyız. Umarım bu süreci atlattıktan sonra sizlerle çok güzel projeler imza atacağımıza inanıyorum. Sizin sivil toplum kuruluşlarına olan ilginiz desteğiniz Aydın’a sizden önce geldi. Bende inanıyorum ki birlikte bizlerde üstümüze düşenin fazlasını da yaparak Aydın için çok güzel projeler çalışmalar yapacağız” dedi.

Aydın olarak Olağan Üstü Hallere ve bu gibi durumlara alışık olmadıklarını söyleyen AGC Başkan Yardımcı İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü İbrahim Kılıç yaşanan bu süreçte gazeteciler olarak çok fazla bilgi kirliliği ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek” Yaşanan bu süreçte gerektiği zamanda yetkili mercilere ulaşamadığımız için çok ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyoruz. Valiliğimizin ve güvenlik güçlerimizin her türlü kararına sonsuz saygımız var. Yeri geldiğinde basın olarak bizlerde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatanımız milletimiz için bir şey yapılacaksa biz buna her zaman hazırız. Bu süreç içerisinde biz bunu yaşadık ve yapmış olduğumuz bir haber ile emniyet güçlerimize yardımcı olduk” dedi.

HERKESE EŞİT OLACAĞIZ

Gazeteciliğin kimsenin duymadığını duymak yazmadığını yazmak olduğunu söyleyen Vali Ömer Faruk Koçak, “Olabildiğince şeffaf olacağız, ama bunun karşılığında basından da etik olmasını bekleyeceğiz. Etik sınırlarını aşan, bir grubun temsilciliğini yapan, bir çıkarın takipçiliğini yapan olaylara kişisel yaklaşıp gazeteciliği araç olarak kullanan kişiler olursa da duvarı öreceğiz. Bunun yanı sıra gerçek gazetecilik yapanlara da sonuna kadar açık olacağız. Bizim yaptığımız iş ile sizin yaptığınız iş arasında bir fark yok. İkisi de kamu hizmeti. Biz kamuya hizmet veriyoruz, siz de kamuyu aydınlatıyorsunuz. Sizler anayasal haber alma hakkının kullanılmasının aracısınız. Bu konu hakkında kimsenin bir şüphesi olmasın, benden bunu isteyin. Eğer bir eksiklik olursa gereğini anında yaparım. Herkese eşit davranılacaktır. Hiç kimseye ayrıcalık yapılmayacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Bizim en iddialı olduğumuz konu adaletli olmaktır. Kamuyu ilgilendiren her konuda açık olacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.