AGİT Genel Sekreteri Greminger Kırgızistan’da

AGİT Genel Sekreteri Greminger Kırgızistan’da

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger, Kırgızistan’a geldi.Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger resmi davet üzerine K...

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger, Kırgızistan’a geldi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger resmi davet üzerine Kırgızistan’a geldi. AGİT Genel Sekreteri Greminger, başkent Bişkek’te Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Başbakan Muhammetkalıy Abılgaziyev ve Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev ile bir araya geldi.

Devlet Başkanı Ceenbekov, Greminger’in Kırgızistan’a yaptığı ziyareti AGİT’in ülkede sürmekte olan demokratik reformlara ve seçilen siyasi gelişim sürecine verdiği desteğinin kanıtı olduğuna vurguladı.

Kırgızistan’da 2018 yılının Bölgesel Kalkınma Yılı ilan edildiğini hatırlatan Ceenbekov, bu yıl ülkenin yerleşim birimlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine, bölgelerin ihracat potansiyelinin geliştirilmesine, göç akışını azaltacak istihdamların yaratılmasına özellikle önem verildiğini belirtti.

Kırgızistan’da Ekim ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması sebebiyle Sooronbay Ceenbekov’u tebrik eden AGİT Genel Sekreteri Greminger, ülkede insan haklarının korunmasının olumlu yönlerine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Ceenbekov’un ifade özgürlüğünü korumaya dönük kararlarından dolayı memnunluk duyduğunu dile getiren Thomas Greminger, "AGİT, hukukun üstünlüğü ilkeleri ve insan hakları, ifade özgürlüğü ve sivil sektörün desteğini temel alarak parlamenter demokrasiyi güçlendirmede Kırgızistan’ı destekliyor” ifadelerini kullandı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev ile AGİT Genel Sekreteri Greminger arasında yapılan toplantıda ise taraflar Kırgızistan ile AGİT arasındaki işbirliği konularını ele aldı.

Kırgızistan hükümetinin AGİT ile işbirliğine özel önem verdiğini bildiren Abılgaziyev, “Ülkemize yaptığınız ziyaretinizin Kırgızistan ile AGİT arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağından eminim. 2018’de AGİT’in Kırgızistan’da faaliyetlerini sürdürmesinin 20. yıl dönümü kutlanması semboliktir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.