Ahmetli Çayı’na 2 buçuk kilometrelik korkuluk

Ahmetli Çayı’na 2 buçuk kilometrelik korkuluk

MASKİ Genel Müdürlüğü, Ahmetli ilçesinde bulunan Ahmetli Çayı’nda başladığı 2 buçuk kilometrelik dere korkuluk çalışmasını tamamladı.Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MAS...

MASKİ Genel Müdürlüğü, Ahmetli ilçesinde bulunan Ahmetli Çayı’nda başladığı 2 buçuk kilometrelik dere korkuluk çalışmasını tamamladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yapmış olduğu çalışmalar ile vatandaşın yaşayabileceği sıkıntılara karşı çözüm üretiyor. Bu kapsamda, Ahmetli ilçe merkezi girişinde yer alan Ahmetli Çayı, yapılan korkuluk çalışması ile güvenli hale getirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmada, 900 metre MASKİ tipi profil korkuluk ile bin 600 metre panel çit imalatı gerçekleştirildi. Şehir merkezinden geçen derede yapılan imalatın tamamlanması ile birlikte hem okula giderken yolu kullanan öğrencilerin hem de vatandaşların güvenliği sağlandı.

Muhtarlar hizmetten memnun

Altıeylül Mahalle Muhtarı Mustafa Karadağ, “Yapılan çalışma çok iyi oldu. Kış mevsimi yaklaştıkça vatandaşın gerginliği artıyordu. Korkuluk ve panel çit imalatıyla vatandaşımızın öncelikle can güvenliği olmak üzere mal güvenliği de sağlandı” dedi. Güldede Mahalle Muhtarı Fehmi Can ise “Yapılan korkuluk çalışmasından çok memnunuz. Aşırı yağışlı havalarda Ahmetli Çayı çok tehlikeli oluyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yağbasan Mahallesi yeni sondajına kavuştu

Öte yandan MASKİ,Manisa’nın 17 ilçesine yeterli içme suyu temin etmek amacıyla sondaj çalışmalarında da hız kesmiyor. Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesinde bulunan mevcut sondaj kuyusundaki su seviyesinin zamanla azalması üzerine sondaj çalışması başlattı. 220 metre derinliğindeki yeni sondajın inşaat işleri tamamlanarak, numune alımı gerçekleştirildi. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekiplerince saniyede 5 buçuk litre olarak ölçülen sudan alınan örnekler, suyun insani amaçlı tüketime uygunluğunun test edilmesi için Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderildi. Analizler sonucunda gelecek sonuçlara göre sondajın, mahallenin içme suyu deposuna bağlantısı gerçekleştirilecek. Yağbasan Mahalle Muhtarı Abdullah Aslan, “Yeni sondajımızdan çok güzel suyumuz çıktı. Çok memnunuz. MASKİ sağolsun derdimizi dinledi, bizi sondajımıza kavuşturdu. Yapılan çalışmalardan dolayı tüm yetkililere teşekkür ederiz. Her zaman söylüyorum; MASKİ, su konusunda gerçekten duyarlı. Bizi mağdur etmediler. Allah razı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.