‘Ailem İlk Mektebim’ Projesi İle Aile Bağları Güçleniyor

‘Ailem İlk Mektebim’ Projesi İle Aile Bağları Güçleniyor

Finansmanı İçişleri Bakanlığı Dernekler İl Müdürlüğü tarafından sağlanan ve Ana Çocuk Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen “Ailem İlk Mektebim” projesi ile aile bağları güçleniyor.

Finansmanı İçişleri Bakanlığı Dernekler İl Müdürlüğü tarafından sağlanan ve Ana Çocuk Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen “Ailem İlk Mektebim” projesi ile aile bağları güçleniyor. Projede öğrenci ile veli ilişkilerini geliştirerek, problemli olan öğrenciler ile aileler arasındaki iletişim sağlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Dernekler İl Müdürlüğü finasmalığında Ana Çocuk Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen “Ailem İlk Mektebim” projesi hakkında Dernekler İl Müdürü Hidayet Çapraz’a dernek üyeleri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme toplantısı, Ana Çocuk Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Proje ofisinde gerçekleştirildi. Toplantıya Dernekler İl Müdürü Hidayet Çapraz, Şehzadeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karakaş, proje paydaşlarından Saruhanbey Ortaokul Müdürü Ahmet Ali Görgülü ile “Ailem İlk Mektebim” Proje Koordinatörü ve Yunusemre Belediyesi Başkan Danışmanı Ramiz Çoban ve proje grup sorumluları Mahmut Aydın, Hasan Yılmaz, Ali Tekin ve Şerif Ali Gökkaya katıldı.

Proje koordinatörü Ramiz Çoban şunları söyledi:

“Ailem İlk Mektebim projesine çok yoğun ilgi var ve bu da bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Çevre okullardan 100’den fazla katılımcı ile proje şu anda yürütülüyor. Değişik yaş gruplarından 4 grup oluşturduk ve bu gruplarla bazı etkinlikler yapılmaktadır. Öğrenci-veli ilişkilerini geliştirmek, akademik başarıyı desteklemek, problemli aile çocuklarına destek sağlamak, problemli öğrencilerle aileler arasındaki iletişimi güçlendirmek ve velilerin okula bakış açılarını olumlu yönde değiştirmek hedeflerimizden bazılarıdır.”

Proje Grup Sorumlusu Mahmut Aydın ise, “İlimizde eğitim öğretim gören ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler ile velilerini gruplar halinde toplayarak onlarla projenin amaçları doğrultusunda görüşmeler yapılacak. Öğrencilerin yaşadıkları ortamlar ziyaret edilerek velileri ile yaşadıkları problemlerin çözümüne yönelik neler yapılabileceğini belirlemeye çalışacağız. Anne ve babalar ile çocuklarının durumları ve yaşadıkları problemler hakkında görüşmeler yapacağız. Velilerin çocuklarıyla nasıl sağlıklı iletişim kuracaklarını, çocuklara gelişimleri esnasında nasıl yaklaşmaları gerektiğini; ebeveyn olarak çocukların derslerine nasıl yardım edebileceklerini konuşacağız. En önemlisi de ergenlik dönemindeki çocuklarına karşı nasıl davranmaları gerektiği konularında yardımda bulunmaya çalışacağız. Bu arada, velilerden gelecek öneri ve isteklere de açık olacağımızı da eklemek isterim. Proje kapsamındaki düzenlenecek seminerler vasıtası ile de anne babaları bilinçlendirmeye devam edilecektir” diye konuştu.

FİNANSMANI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLANAN VE ANA ÇOCUK EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN “AİLEM İLK MEKTEBİM” PROJESİ İLE AİLE BAĞLARI GÜÇLENİYOR.

FİNANSMANI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SAĞLANAN VE ANA ÇOCUK EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN “AİLEM İLK MEKTEBİM” PROJESİ İLE AİLE BAĞLARI GÜÇLENİYOR.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.